ZVV Succes/Smid-Tante Pietje 1 – ZVV Nwe Niedorp 2 8-2

Dominant Succes geeft Nieuwe Niedorp geen schijn van kans.
De zaalvoetballers van ZVV Succes 1 zijn het nieuwe jaar knallend begonnen. Nieuwe Niedorp had geen schijn van kans, uitslag, 8-2.
De nummer 3 van de stand (Succes), moest het vandaag opnemen tegen de nummer 10 (Nieuwe Niedorp). Succes moest het doen zonder vaste keeper Poepjes en zonder de spelers J. Meijer, de Haan, en de half geblesseerde M. Meijer. Daardoor mochten 2 jonge talenten opdraven. Om te beginnen met de 16-jarige keeper Tygo Bouchier uit Breezand en de 16-jarige Tom Butter, beide spelend in ZAP 017/19 op het veld.
Succes, dat na 5 minuten spelen op een 1-0 voorsprong kwam door Mark Schouwenaar, had geen kind aan Niedorp vanavond. De 2-0 viel snel door de jonge en gretige Butter na een individuele actie. Verdediger Ricardo de Vries, die een van zijn betere wedstrijden speelde dit seizoen, onderschepte de bal op eigen helft en soleerde richting de keeper van Niedorp, beheerst maakte hij er 3-0 van. De 4-0 was voor Schouwenaar, die de bal op een presenteer blaadje van Stefan Veldhuis kreeg. Met deze tussenstand gingen beide ploegen de rust in.
Na rust ging Succes vrolijk verder met goed voetballen en de tegenstander de wil op leggen. Topscorer Veldhuis vond het ook maar weer eens tijd om zijn naam op het wedstrijdformulier te zetten, de 5-0 kwam van zijn voet na een mooie aanval die via Robin Meilink bij Veldhuis eindigde. De mooiste goal van de avond was de 6-0, weer was Schouwenaar het eindstation, na een prachtige aanval en slim terug trekken van de Vries, schoot Schouwenaar zijn 3e van de avond binnen. De kleine Butter liet vervolgens met zijn 2e van de avond zien dat het met het talent op Wieringen wel goed zit, 7-0. Helaas mocht het niet zo zijn voor keeper Bouchier dat hij zijn debuut met de heilige 0 kon bekronen. Bouchier, die stond te keepen alsof hij al jaren onder de lat stond bij het 1e en met een uitstraling van waar je ‘U’ tegen zegt voor een 16-jarige, kreeg helaas 2 goals om zijn oren. Vervolgens was het eindwoord voor Schouwenaar, hij maakte Succes haar 8e goal en zijn 4e van de avond. Zodoende werd er zeer makkelijk gewonnen en is Succes vrolijk verder gegaan in 2024, waar het in 2023 gebleven was, namelijk; winnen.
Het beste nieuws van de avond was dat de nummer 1 gelijk speelde en de nummer 2 zelfs verloor. Daardoor is Succes/Smid-Tante Pietje 1 gestegen naar de 2e plaats en krijgt het volgende week de nummer 3 op bezoek.