2012

De Harmonie wint zinderende zaalvoetbalfinale

02 june 2012

Den Helder, De Brug

Formido had lange tijd een technisch overwicht, maar slaagde er niet in zijn kansen te benutten. Deels kwam dat door een gebrek aan koelbloedigheid voor het doel, maar eveneens mag gezegd worden dat doelman Sandor Doesburg in het doel van De Harmonie een aantal belangrijke reddingen verrichtte.

Lange tijd bleef het 0-0, maar binnen een minuut kreeg Maikel Hoekstra van Formido al de eerste kans van de wedstrijd na een mooie dieptepass van Stan de Koning. Doesburg redde uitstekend en dat zou niet voor het laatst zijn. Ook Rudo Hidden kwam voor Formido enkele malen in schietpositie, maar na vijf minuten spelen deed De Harmonie op daverende wijze van zich spreken met een schot op de paal van Bart de Kleine.

Daarna deden zich over en weer kansen voor. Nadat Hidden eveneens de paal had getroffen en René Ansink aan de andere kant door doelman Freek de Kort van een treffer af was gehouden, brak De Harmonie de score open. Bij het uitverdedigen leverde Formido de bal in bij Richard Hegeman en hij bood de meegelopen Ansink een niet te missen kans (1-0).

Formido reageerde furieus en probeerde het tempo op te voeren. Hidden bleef ongelukkig in de afwerking, evenals Stefan Veldhuis, en Hoekstra leek de gelijkmaker te zullen scoren, maar schoot de bal voor het lege doel langs. Een schot van Veldhuis tegen de onderkant van de lat was het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Negen minuten na de veldruil kwam Formido verdiend op 1-1 na een snelle overname. Hidden legde de bal keurig af op Mark Schouwenaar. De verdediger, die in de veldcompetitie van Wiron naar tweedeklasser ZAP vertrekt, scoorde eenvoudig (1-1). Nadat Schouwenaar een doelpunt afgekeurd had zien worden – de vrije trap waaruit hij scoorde was indirect – scoorde De Harmonie opnieuw. Stefan van Beveren zocht de combinatie met Hegeman, die de bal met een fraai hakje teruggaf en dat betekende 2-1.

Na een periode waarin beide ploegen kansen kregen, ebde de kracht bij Formido uit de benen en besliste De Harmonie de wedstrijd. Bart en René de Kleine scoorden elk twee keer, waardoor de eindstand 6-2 werd. De mooiste treffer was de 4-1, die door Jeroen Norder werd ingeleid met een weergaloze solo. Hidden scoorde tussendoor de alleen nog voor de statistiek belangrijke 4-2.

2013

Harmonie 1 pakt de beker

Vrijdag 24 mei 2013 heeft Harmonie 1 in sporthal De Brug in Den Helder de HZVO beker gewonnen. Dat was de 2e bekerwinst op rij voor de mannen van coach Richard de Bie.

Op de foto: Bart de Kleine, Jeroen Norder, Koen Vink, Martin Uythof, coach Richard
de Bie, Martijn Lont. Onderste rij: Richard Hegeman, Youri Jansma, Stef de Koning en Sandor Doesburg

De goede mix van routine en getalenteerde junioren leverde weer succes op. Mede hoofdklasser HCSC 1 uit Den Helder was een taaie en moeilijke tegenstander. Na de reguliere speeltijd stond het 2-2. In de strafschoppenserie werd keeper Sandor Doesburg de held van de avond door de beslissende penalty te stoppen.

2015

Harmonie 1 wint zaalvoetbalbeker na penalties
Uitgegeven op 31-05-2015

DEN HELDER – Het eerste team van zaalvoetbalvereniging De Harmonie uit Hippolytushoef heeft afgelopen woensdag in sporthal Sportlaan in Den Helder de regionale bekerfinale gewonnen. In de wedstrijd waren zij duidelijk de sterkste, maar zij bereikten de overwinning tegen De Ark uit Anna Paulowna pas na strafschoppen. In de strafschoppenreeks was een hoofdrol weggelegd voor keeper Martijn Lont. Niet alleen stopte hij de strafschop van oud-international Andre Tielens, maar hij scoorde zelf ook. De beslissende penalty werd benut door Jop van den Esschert.

Na het succesvolle vorige seizoen, waarin de 2e plaats in de hoofdklasse werd behaald, waren de verwachtingen van Harmonie 1 voor dit seizoen hooggespannen. Het hechte team is al sinds de B-junioren bij elkaar en werd dit seizoen nog versterkt door de komst van de topscorer van de hoofdklasse Jop van den Esschert.
De eerste helft van het seizoen viel echter ronduit tegen. Het team en aanwinst Van den Esschert moesten duidelijk nog aan elkaar wennen. Pas na de winterstop kwam het team op stoom en werd er geen wedstrijd meer verloren. In de competitie was door de matige start een 4e plaats het hoogst haalbare. De bekerfinale werd gezien als een ideale mogelijkheid voor eerherstel. Te meer daar de torenhoge favoriet Old Stars in de halve finale met 6-2 werd verslagen.

De blije bekerwinnaars: Achter vlnr: coach Arjan Smit, Rick Jansma, Jeroen Kleimeer, Martijn Lont, Dennis Norder , Ted Jorna en reservedoelman Sandor Doesburg.
Voor vlnr: Marc van der Kooy, Stan Kok, Jop van den Esschert en Merijn Kok.

In de finale nam De Harmonie vanaf het begin het initiatief. Het spitsenduo Jeroen Kleimeer en Jop van den Esschert was zeer gevaarlijk, maar wist aanvankelijk niet te scoren. Enkele goede kansen werden gemist. Uit de eerste tegenaanval van De Ark lag de bal in het net en stond het tegen de verhouding in 0-1.
Daarna was het De Harmonie die de kansen kreeg. De verdediging van De Harmonie met Ted Jorna, Stan Kok, Rick Jansma en de opgebloeide Dennis Norder gaf vrijwel geen kans weg. Enkele schoten van afstand waren een prooi voor keeper Lont. Ook hij is na de winterstop weer in topvorm.
Na een goede actie van Jeroen Kleimeer, scoorde Van den Esschert koelbloedig 1-1.
In deze fase van de wedstrijd was De Harmonie heer en meester. De ene na de andere vlotte aanval ging richting het doel van De Ark. Voor het doel lukte het echter niet helemaal. Paal, lat en keeper stonden goals in de weg. Ook het spitsenduo Marc van de Kooy en Merijn Kok werkte keihard, maar lukte het niet te scoren.
De Ark kon daar weinig meer tegenover zetten dan enkele gevaarlijke counters. Veelal opgezet door de nestor van de ploeg Tielens, die overigens weer een zeer degelijke partij speelde.
Jeroen Kleimeer wist met zijn goede individuele acties vaak voor gevaar te zorgen. Uit een van deze acties legde hij de bal panklaar voor Van den Esschert, die 2-1 scoorde.
In een mooie en snelle aanval waren de rollen omgekeerd. Van den Esschert sneed door de verdediging van De Ark en Kleimeer scoorde: 3-1.
De beslissing leek aanstaande. De Harmonie kreeg diverse mogelijkheden op 4-1, maar scoorde niet.
In een tijdsbestek van 5 minuten zette De Ark de wedstrijd op zijn kop. Uit twee identieke aanvallen werd twee keer gescoord en stond het plotseling 3-3.
Ondanks kansen van beide partijen werd er in de reguliere speeltijd niet meer gescoord en bleef de 3-3 als uitslag op het scorebord.
Penalties moesten de beslissing brengen. Spits Marc van de Kooy, keeper Martijn Lont en spits Jop van den Esschert werden door coach Arjan Smit aangewezen voor de penalties.
Marc van de Kooy benutte de eerste penalty en ook De Ark scoorde. Daardoor kwam de stand op 1-1. Toen was het moment van keeper Martijn Lont. Eerst stopte hij de penalty van Andre Tielens en enkele seconden later schoot hij zijn penalty snoeihard binnen: 2-1 voor De Harmonie. De beslissende penalty werd benut door Jop van den Esschert en de beker was voor het team van De Harmonie.

2016

HZVO beker finale De Ark 1 Harmonie 1, Harmonie kampioen
Uitgegeven op 27-04-2016

DEN HELDER – Vrijdag 22 april in Sporthal Quelderduyn, te Den Helder, HZVO beker finale De Ark 1 Harmonie 1, Harmonie bekerwinnaar!

Afgelopen maandag is de Ark 1 de nieuwe kampioen in de Hoofdklasse geworden. Harmonie 1 is 3e geworden met een kleine achterstand op de Ark. In de competitie heeft de Ark 1 keer gewonnen en 1 keer gelijkgespeeld tegen de Harmonie.

Opstelling Harmonie 1; Sandor Doesburg, Martin Uythof, Stef de Koning, Youri Jansma, Bart de Kleine, Maikel Hoekstra, Pieter Mulder, Kevin Schouwenaar Richard Hegeman, Jop van den Esschert. Coach Richard de Bie.

De 1e helft begon gelijk goed voor de Harmonie 1. Coach R. de Bie had besloten om de tegenstander gelijk bij hun doel vast te zetten. Na 40 seconden resulteerde dit al in de 0-1 door Bart. Niet heel veel later wist de Ark 1 iets terug te doen. Bij een counter werd de bal hard ingeschoten, Pieter toucheerde de bal, waardoor hij onhoudbaar was voor de keeper, 1-1. De Harmonie speelde erg scherp en pakte de spelers van de Ark gelijk goed aan. Met name Martin was in het begin messcherp en gaf hierdoor een signaal aan de rest af. Na goed door gaan van Kevin, wist hij van dichtbij de 1-2 te scoren. De Ark wist na een goede aanval de 2-2 te scoren. Maikel speelde ook eindelijk weer ijzersterk. Zo wist hij na een leuke actie de 2-3 te scoren. Toen was het rust.

In de 2e helft bleef het erg spannend. Bij de Ark kreeg oud oranje speler, André Tielens, last van zijn knie. Hij kon niet verder spelen. De Harmonie ging verder met hun sterke spel. Stef en Youri verdedigde zeer goed. Alleen wist de Ark na een gelukkige frommel situatie de 3-3 te scoren. De druk op beide doelen werd in de laatste minuten steeds groter. Uiteindelijk wist Pieter na een geweldige actie de 3-4 te scoren. En ook nu wist de tegenstander meteen de gelijkmaker uit een counter te scoren, 4-4. Met nog 6 minuten te gaan, ging de Harmonie te aanvallend spelen. De Ark pleegde een aantal messcherpe counters. Keeper, Sandor Doesburg, speelde een goede wedstrijd en hield zijn doel voor de rest schoon. De eindstand was 4-4. De scheidsrechter R. Agema floot zoals gebruikelijk een wereld partij. Hierdoor bleef de wedstrijd tot het eind erg mooi om naar te kijken. De volle tribune had genoten en kreeg nog een toetje.

Bij een gelijkspel dienen de 2 teams gelijk na afloop penalty�s te nemen. Ieder team moet eerst 3 spelers aanwijzen en daarna wordt er om en om een speler naar voren geroepen. Net zo lang, dat er iemand mist.

Aanvoerder Sandor had de tos gewonnen en koos er voor om met de penaltyserie te beginnen. Richard Hegeman begon voor de Harmonie en schoot hem prima in de hoek binnen, 0-1. De Ark schoot hem ook binnen, 1-1. De 17-jarige Pieter Mulder nam ook zijn verantwoordelijk en scoorde ook beheerst, 1-2. De 2e penalty van de Ark werd net onder keeper binnen geschoten, 2-2. Jop schoot de laatste penalty ook knap in de hoek, 2-3. De beste speler van de Ark nam de laatste penalty en de bal werd uit het doel geranseld door Sandor. Hierna was er een orkaan van vreugde omtrent de keeper van de Harmonie. Coach Richard de Bie nam afscheid van de Harmonie 1 met 3 bekers in de laatste 5 jaren.