Hersteltraining

Snel Blessurevrij

Het bedrijf Op Wieringen – Herstel & Beweeg begeleidt ook sporters om te herstellen van een blessure. Alle informatie hierover staat op hun website; www.op-wieringen.nl/herstel/snel-blessurevrij.

Bij een SNEL BLESSUREVRIJ behandeling richten we ons primair op het opsporen en behandelen van de oorzaak van de klachten. Dit lijkt zo vanzelfsprekend. Toch wordt er in de praktijk vaak heel eenzijdig naar pijnklachten gekeken. Heb je last van je knie, dan wordt de knie behandeld. Heb je last van nek- en schouderklachten, dan wordt deze plek behandeld.

Het menselijk lichaam zit echter te complex in elkaar om de behandeling alleen op het punt te richten waar de klachten zich uiten. Knieklachten kunnen namelijk worden veroorzaakt door een verkleving in je buik- of rugspieren, bijvoorbeeld omdat je een zittend beroep hebt. Schouder- en nekklachten kunnen worden veroorzaakt door zwakke spieren in je heup waardoor je moeite hebt je romp te stabiliseren en dit voor een continue spanning op je nekspieren zorgt.

Aan de hand van een aantal specifieke testen controleren we de spanning, beweging en functie van spieren, zenuwen, gewrichten, pezen en banden. Zo kunnen we snel achterhalen waar de disbalans zit die een relatie heeft met de pijnklachten.

Al onderzoekend behandelen we direct met speciale massagetechnieken de plek die de disbalans veroorzaakt zodat de spieren hun normale functie weer terugkrijgen en de compensatie-belasting op de andere spieren wordt weggenomen. Hierbij merk je direct het verschil.

Voor wie is de SNEL BLESSUREVRIJ behandeling geschikt?

Een SNEL BLESSUREVRIJ behandeling is een hele veilig methode, we maken geen gebruik van scan- en meetapparatuur en werken vrijwel uitsluitend met onze handen. De behandeling kent geen bijwerkingen en levert snel zeer goede resultaten. De behandeling is voor iedereen geschikt, of je nu een goed getrainde topsporter bent of totaal inactief en ongetraind.

Bij welke klachten kan een SNEL BLESSUREVRIJ behandeling helpen?

Onze cliënten ervaren na een SNEL BLESSUREVRIJ behandeling direct verbetering bij onder andere onderstaande klachten:

rugklachten
nek- en schouderklachten, popping shoulder, frozen shoulder
knieklachten, jumpers of lopers knie
zenuwklachten / impingements (zenuwinklemmingen)
tennisarm en golfarm
enkelklachten, instabiliteit of verzwikking
peesontstekingen
carpaal tunnelsyndroom
slijmbeursontstekingen
whiplashklachten
bekkeninstabiliteit
vastzittende spieren als gevolg van zware werkbelasting
Hoe voelt een SNEL BLESSUREVRIJ behandeling?

De behandelingen kan op sommige momenten oncomfortabel aanvoelen, onder andere als diepe spierverklevingen worden losgemaakt. Het oncomfortabele gevoel is echter zeer tijdelijk en verdwijnt vrijwel direct na het stoppen van de behandeling. Het komt voor dat de cliënten tijdens de behandeling dezelfde symptomen ervaren als van de klachten. Dit is een indicatie dat het probleem is geïdentificeerd. Veel cliënten ervaren dit als een ‘lekkere pijn’.

Hoe lang duurt een SNEL BLESSUREVRIJ behandeling?

Vanwege de grote effectiviteit duurt een SNEL BLESSUREVRIJ behandeling relatief kort. Gemiddeld duurt een behandeling zo’n 20 tot 30 minuten.

Hoeveel SNEL BLESSUREVRIJ behandelingen zijn er nodig om de klachten te verhelpen?

Dat is sterk afhankelijk van de aard van de klachten. Gemiddeld genomen zijn tussen de 2 à 5 behandelingen nodig. Echter, een éénmalige behandeling is geen uitzondering, zelfs niet voor chronische klachten. Om te voorkomen dat de blessure terugkeert, krijg je uitleg over de oorzaak van je klacht en geven we je oefeningen mee om je klachten in de toekomst te voorkomen.

Hoelang duurt het voordat de klachten afnemen?

Het merendeel van de cliënten ervaart tijdens of kort na de eerste behandeling al een positief resultaat. Dit kan zich onder andere uiten in een grotere bewegingsuitslag (= meer flexibiliteit), minder pijn, meer kracht, minderde tintelingen of afname van een “doof gevoel” in de ledematen.

Met andere woorden:

Heb je pijn bij het bewegen of juist in rust? Word je in je dagelijkse activiteiten beperkt door pijnlijke bewegingen? Maak dan snel eens een afspraak. Je zult versteld staan hoe gauw je je beter voelt na een SNEL BLESSUREVRIJ behandeling. Dit geldt ook voor klachten waar je al jarenlang last van hebt. Ja, zelfs voor klachten waarbij eerdere therapieën niet voor de gewenste verbetering hebben gezorgd.

Op Wieringen – Herstel & Beweeg

Molenveld 4a, Hippolytushoef
info@op-wieringen.nl
06-46053246