ZVV Succes/Smid-Tante Pietje 1 – ZVV Nwe Niedorp 1 3-2

Jeroen Meijer de gevierde man na spannende topper.
Het 1e elftal van ZVV Succes wist de strijd om plek 2 winnend af te sluiten. In de eigen Wieringerhal, was het Jeroen Meijer die zowel verdedigend als aanvallend beslissend was voor de manschappen van coach Tijsen, uitslag, 3-2.
Wederom een thuiswedstrijd voor Smid/Tante Pietje 1 en wederom was de tegenstander Nieuwe Niedorp. Waar vorige week tegen het 2e elftal winnend werd afgesloten, was het dit keer de beurt aan het 1e van Niedorp om het in vorm verkerende Succes lastig te maken. Die opdracht lukte aardig, alhoewel Succes niet ernstig in de problemen kwam deze avond.
De 1e helft ging lang op en neer en beide ploegen waren aan het zoeken naar ruimte. Na 15 minuten kwam Succes op achterstand. Na een mooie aanval van Niedorp, kwam de bal bij hun spits terecht. Die wipte de bal heel beheerst over uitkomende keeper Tygo Bouchier, 0-1. De achterstand was nou net niet wat Succes kon gebruiken. Het had meer balbezit, alleen kwam het moeilijk tot grote kansen. De 1-1 viel gelukkig snel na de openingsgoal van Niedorp. Na een corner van Stefan Veldhuis, ontstond er wat paniek in de verdediging van Niedorp. Tom Butter profiteerde hier heel slim van, met z’n kleine, maar sterke lichaam wurmde hij zich tussen een aantal verdedigers en schoot uit een lastige hoek knap raak. Met deze tussenstand gingen beide teams ook de rust in.
Voor Succes verliep het eigenlijk allemaal wel prima. Ondanks dat het nog gelijk stond, was er geen reden tot paniek. Het was overduidelijk de beter voetballende ploeg en zelf gaf het weinig tot niets weg op verdedigend gebied. Veldhuis vond Mark Schouwenaar zo’n 10 minuten in de 2e helft, na een mooi een-tweetje, ronde Veldhuis beheerst af, 2-1. Daarna braken de minuten van Jeroen Meijer aan. Allereerst haalde hij de bal van de eigen doellijn, door goed opletten van Meijer bleef de 2-2 uit. Enkele minuten later droeg hij ook aanvallend zijn steentje bij. Na een actie van Veldhuis, kreeg hij de bal bij Meijer, met een verdediger nog voor hem, krulde hij de bal rustig en beheerst in de verre hoek, 3-1. Uiteindelijk kreeg keeper Bouchier (die weer een prima indruk maakte) in de laatste minuut nog een doelpunt om zijn oren, alleen was dat te laat om het de Wieringers echt lastig te maken. Zodoende bleven de 3 punten voor de zoveelste keer op Wieringen en zitten zij nog steviger in het zadel als het gaat om plek 2.