ZVV Succes/Smid-Tante Pietje 1 – ZVV De Vriendschap 4

Zvv Succes 1 wint topper en pakt 3 zeer belangrijke punten.

Na 3 gelijke spellen, wist Succes weer eens wat winnen is. De nummer 1 van de competitie, de Vriendschap, kwam vandaag op bezoek. Na 6 wedstrijden en 18 punten stonden zij stijf boven aan in de 1e klasse. Aan die zegereeks maakte Succes koeltjes een einde. Uitslag, 4-2.

Succes, dat nog altijd ongeslagen is dit jaar, begon als nummer 2 aan de wedstrijd. Dat het team moeilijk te verslaan is, blijkt wel uit de 3 gelijkspellen van de laatste 3 wedstrijden (3-3, 2-2, 6-6). Vandaag trad het met een fitte selectie aan. In verband met werkzaamheden waren Ricardo de Vries, Mark Poepjes en Klaas de Haan afwezig.

De wedstrijd begon meteen goed voor de Wieringers, Stefan Veldhuis had niet lang nodig voordat hij zijn 1e er in schoot. Na een mooie individuele actie ( zoals Suarez in zijn Ajax tijd), schoot hij de bal hard en onhoudbaar achter de keeper van de Vriendschap, 1-0. De 1-1 viel redelijk snel tegen, na een uitgespeelde aanval werd er bij de 2e paal de bal makkelijk ingelopen door de tegenstander. Succes liet zich niet van de wijs hier door brengen. Een tegenstander die eigenlijk hetzelfde spel wil spelen als Succes, ligt hun erg goed. Doordat Succes veel hoge druk gaf, was het moeilijk er doorheen komen voor de Vriendschap. De kansen die zij kregen waren niet heel gevaarlijk, en mocht er gevaar dreigen dan stond S. Doesburg paraat. Good old Doesburg, de vervanger van Poepjes, straalde rust en vertrouwen uit naar zijn verdediging en met zijn coachende vermogen had Succes er een extra wapen bij. Zo’n 5 minuten voor tijd vond Mark Schouwenaar zijn maatje Veldhuis voorin. Na een goede vooractie van Veldhuis, stifte Schouwenaar de bal over de defensie van de Schagenezen en zette zodoende Veldhuis 1 op 1 tegenover de keeper, uiteraard een koud kunstje voor de in bloedvorm verkerende Veldhuis, 2-1. Dit was ook de ruststand.

Na de rust kreeg Succes de deksel op zijn neus, de Vriendschap begon flink gas te geven, iets waar Succes toch moeite mee had, de 2-2 viel redelijk snel, gelukkig waren er nog dik 20 minuten te spelen. Het spel bleef op en neer gaan. Het balbezit was 40/60 iets wat Succes niet erg vond omdat ze via counters vaak gevaarlijk zijn. Met zo’n 15 minuten te gaan kreeg Succes een vrije trap, omdat de sterk spelende Sijmen Van den Ham werd neer gehaald. Inmiddels is dit een groot wapen geworden van Succes, de man achter de bal is Veldhuis, de man voor de keeper is Robin Meilink. U kunt het raden, Veldhuis schoot zijn 3e van de avond binnen, omdat de keeper niks kan zien en de hoek helemaal hierdoor open ligt. Heel makkelijk, maar heel efficiënt, 3-2. Toch wel een extra vermelding voor de ontketende Veldhuis, zijn 3e van de avond betekende alweer zijn 22e! van het seizoen. En dat in 8 wedstrijden, toch een prima gemiddelde! De 4-2 viel zo’n 5 minuten voor tijd. Dit keer was Veldhuis de aangever die Meilink zijn loopactie goed begreep uit een corner, bij de afwerking van Meilink kwam enig geluk kijken, via de keeper van de Vriendschap belande de bal in het eigen doel. De laatste 5 minuten ging de Vriendschap met een extra speler mee voetballen, maar de Succes defensie, waar Mark Meijer vanavond uitblonk gaf geen krimp. Zodoende trakteerde Succes, de Vriendschap op haar 1e nederlaag in de competitie. Ondanks de nederlaag blijven zij 1e staan. Op de 2e plaatst staat nog altijd het ongeslagen Succes/Smid Tante Pietje 1!