ZVV Succes/Smid-Tante Pietje 1 – Zvv De Vriendschap 2

Succes pakt weer een thuisoverwinning, mede dankzij een ontketende Ricardo de Vries.

Na 6 weken afwezig te zijn geweest i.v.m. zijn werk, nam Ricardo de Vries zijn ploeg bij de hand, met 4 goals en 1 assist was hij de grote man aan de kant van Succes. Tegenstander de Vriendschap werd eenvoudig aan de kant gezet, uitslag 6-2.

Waar uit nog een gelijkspel werd gehaald, was er vanavond geen vuiltje aan de lucht. Succes domineerde de gehele wedstrijd, ondanks een 0-1 achterstand na 30 seconden, liep het goed af voor de Wieringers. De 1-1 viel redelijk snel na de openingsgoal. Na een mooie aanval over veel schijven, belande de bal via de Vries bij Tom Butter. Butter die zich langzaam aan het manifesteren is in het 1e elftal, ronde beheerst af, 1-1. Inmiddels heeft Butter zo’n goede indruk achter gelaten dat hij volgend seizoen vast de overstap maakt naar Succes 1, een absolute aanwinst, zeker gezien zijn jonge leeftijd van nog steeds maar 16 jaar. Op ‘super Friday’ (maar liefst 8 Succes teams speelde vanavond thuis) , pakte de Vries zijn moment. De 2-1 en 3-1 kwamen van zijn voet. Zijn 1e was een mooi geplaatst schot en zijn 2e kwam uit een vrije trap. Met deze tussenstand gingen beide ploegen ook de rust in.

Na de rust pikte Stefan Veldhuis zijn goaltje ook weer mee, 4-1. De Vriendschap was duidelijk de mindere van de 2, ondanks dat, waren ze af en toe toch gevaarlijk met afstandsschoten. Keeper Mark Poepjes moest een paar keer ingrijpen, maar zoals altijd, was hij ook deze avond weer betrouwbaar voor zijn ploeg en moest hij maar 2 ballen doorlaten. Ondertussen vond de Vries het tijd om super Friday om te dopen naar ‘super de Vriesday’. Met 2 prachtige, en beheerste afstandsschoten zette hij zijn team op eerst een 5-1 en daarna een 6-1 voorsprong. Dat er uiteindelijk nog 1 goal inging en zodoende de uitslag 6-2 werd, mocht de pret niet deren. Succes is dit jaar nog altijd ongeslagen in de eigen Wieringerhal. Waar zij 4 weken geleden dachten het kampioenschap te hebben verspeeld, kwam er uit onverwachte hoek toch een verrassing. De nummer 1 speelde vanavond gelijk en zodoende staat Succes, met een wedstrijd meer, maar 2 punten achter. Beide ploegen spelen de laatste wedstrijd van het jaar nog tegen elkaar. Dat kon zomaar een spannende ontknoping worden.

Opstelling ZVV Succes/Smid Tante Pietje 1

Doel; Poepjes
Verdediging; M. Meijer, de Vries en Meilink (c)
Aanval; Veldhuis, J. Meijer, v/d Ham en Butter