ZVV Succes/Smid – Tante Pietje 1 wint eenvoudig

ZVV Succes/Smid – Tante Pietje 1 wint eenvoudig.
Succes, dat vorige week knap de Ark met 3-0 opzij zette door doelpunten van Veldhuis (2x) en Schouwenaar, mocht het vandaag opnemen tegen het sterk geachte ‘Z.v.v. de Vriendschap 2’ uit Tuitjehorn. Niets bleek minder waar, uitslag; 7-2 voor de Wieringers.
Vandaag kon Succes weer beschikken over de van vakantie terug kerende Robin Meilink, daarentegen stond de absentie van de lang geblesseerde Tom Spaans en Mark Meijer die nog steeds van zijn vakantie genoot.
Mark Poepjes, die vorige week zijn doel schoon hield en in supervorm verkeerd, speelde weer een fantastische partij, ook vandaag kwam hij superlatieven te kort voor zijn optreden. Vaak gaat de eer naar spitsen en/of doelpuntenmakers, maar zonder Poepjes had Succes 1 niet gestaan waar ze nu staan.
De wedstrijd had een leuk spelbeeld. De sportieve wedstrijd kwam snel los door een mooie aanval van Veldhuis en Schouwenaar die door de laatste makkelijk werd binnen geschoten. Succes kreeg kansen op meer, maar helaas lukte het ‘Oeverse’ team niet de trekker er over te halen. De Vriendschap kreeg genoeg kansen, maar door goed verdedigen van onder andere Ricardo de Vries en de alom geprezen Poepjes wisten zij het doel niet te vinden.
De rust werd zodoende gehaald met een 2-0 tussenstand. Klaas de Haan mocht zijn langverwachte 1e doelpunt van het seizoen laten aantekenen, wat tot veel vreugde leidde bij het vrienden team en een 3-0 tussenstand betekende.
De 2e helft begon niet goed voor Succes, de Wieringers, die overigens slap speelde vandaag, kregen snel 2 tegen goals om de oren. Gelukkig was het spits Veldhuis die het vanavond op zijn heupen had, met 4 goals mocht hij zich naast Poepjes, de man van de wedstrijd noemen. Tussen de 4 goals van Veldhuis, mocht Meilink ook nog een goaltje mee pikken, de 34-jarige routinier speelde overigens alsof hij nog met vakantie was, maar dat maakte verder voor de wedstrijd niet uit.
Inmiddels is Succes 1 opgeklommen naar een 2e plek in de Hoofdklasse en mogen zij volgende week aantreden tegen de nummer 3, Dirkshorn.
Opstelling Succes 1;
Doel; Mark Poepjes
Verdediging; Klaas de Haan, Ricardo de Vries en Robin Meilink.
Aanval; Stefan Veldhuis, Mark Schouwenaar (c) en Jeroen Meijer.