ZVV Succes/Smid-Tante Pietje 1 – Piet Pann 1

ZVV Succes/Smid-Tante Pietje – Piet Pann 5-2

Het 1e elftal van de zaalvoetballers van Succes, wist moeizaam te winnen, uiteindelijk gaf de individuele klasse de doorslag.

De uitwedstrijd in Schagen werd frustrerend verloren met 2-1. Het vele balbezit met de daarbij horende kansen konden niet in doelpunten omgezet worden, Succes was dus gewaarschuwd voor deze avond.

Helaas waren Klaas de Haan (werk) en Mark Meijer (vakantie) afwezig. Ook coaches Ricardo de Vries en Johan Tijsen waren absent i.v.m. werk. De vervangers waren 2 jonge talenten van 019, Sijmen van der Ham en Luc Schouten mochten beide weer mee doen.

De wedstrijd was een kopie van de uitwedstrijd, Succes had de bal en bepaalde het spel, kansen waren er genoeg, alleen bleek een doelpunt maken tegen de stugge Schagenezen behoorlijk lastig. Nadat Robin Meilink en Mark Schouwenaar beide de paal al hadden geraakt, was het 5 minuten voor rust wel raak. Het bovengenoemde duo vond elkaar (zoals ze de laatste weken elkaar vaker vonden) via een een-tweetje en was het Meilink die de goede keeper van Piet Pann verschalkte, 1-0. Hiermee werd de rust ook gehaald.

De 2e helft ging op dezelfde voet verder als de 1e. De Wieringers bleven maar aanvallen en waren op zoek naar meer. Het was Stefan Veldhuis die voor de zoveelste keer dit jaar raak prikte. Na een mooie aanval vond hij Schouwenaar, die de bal klaar legde voor Veldhuis, 2-0. De 3-0 was de mooiste van de avond, Veldhuis werd aangespeeld op de middenlijn door Meilink, hij wipte de bal over zijn tegenstander en zo lanceerde hij zich zelf op weg naar de goal, voor Veldhuis een koud kunstje om zijn mooie actie te promoveren tot een treffer, 3-0! Door een counter tegen werd het 3-1 en zo’n 8 minuten voor tijd werd het zelfs 3-2, keeper Poepjes ging daar niet vrij uit, de reden daarvoor was, was dat hij niet helemaal fit aan de wedstrijd begon, zijn schouder is al een paar weken een punt van discussie, desondanks stond hij verder weer goed te keepen. De 4-2 werd gescoord door harde werker Jeroen Meijer, doordat de keeper van Piet Pann vaak mee voetbalde, ontstond er wat ruimte bij hun in de verdediging, Meijer profiteerde daar van door een pass te onderscheppen en zo kan hij de bal in het lege doel schuiven, 4-2. De laatste goal kwam van ‘youngster’ Van der Ham, hij en aanvoerder Schouwenaar vonden elkaar na een mooi steekbal van de captain, Van der Ham ronde goed en rustig af, 5-2.

Zo bleven de 3 punten in de Wieringerhal. Het enige smetje op de avond was, de blessure van Meijer, zo bleek in het ziekenhuis dat hij zijn middenvoetsbeentje heeft gebroken. Helaas zit het seizoen voor ‘Jos’ er op en wensen wij hem beterschap en een voorspoedig herstel. Zijn werklust zal gemist worden de laatste 2 wedstrijden.