ZVV Succes/Smid-Tante Pietje 1 – Fc De Ark 1

Zakelijke overwinning voor ZVV Succes 1.

Na 4 speelrondes heeft Succes/Smid – Tante Pietje 1 nog steeds een ongeslagen status in de 1e klasse, dit keer werd de Ark 1 uit Anna Paulowna verslagen, uitslag; 2-0 voor de Wieringers!

Na de knappe overwinning van vorige week, waarin Succes zonder wissels wist te winnen in Tuitjehorn, mochten zij vandaag aantreden tegen de lastige tegenstander de Ark. Al jaren blijkt dit een moeilijke opponent te zijn, ook vandaag werd dit weer duidelijk.

De Ark is een ploeg die veel in zakt en loert op de counter. Het spel moest dus gemaakt worden door Succes, alleen was het moeilijk om door de hechte defensie van de Ark heen te komen. Na zo’n 7 minuten spelen lukte het Mark Meijer toch, na een individuele actie kwam hij 1 op 1 uit bij de keeper en ronde hij beheerst af, 1-0. Dit was ook de ruststand.

Na de rust was het spelbeeld hetzelfde als in de 1e helft. De Ark leek weinig zin te hebben in aanvallen en zodoende ontstond er een hele saaie 2e helft. Succes, hoefde niet, de Ark kon niet, zo leek het. Opzicht een compliment, maar voor de neutrale supporter was er weinig tot niks aan. Het was wachten totdat doelpunten kanon Stefan Veldhuis op stond en de trekker er eens over haalde. Meerdere vrije trappen van hem belande in de wand achter de goal. Maar zo’n 10 minuten voor tijd stond zijn vizier toch weer op scherp, met zijn linkerbeen ramde hij de bal hard en laag voorbij de keeper van de Ark, 2-0.

Keeper Mark Poepjes beleefde een rustige avond, zijn verdediging voor hem had alles onder controle. Zo mocht hij deze avond voor het eerst dit seizoen ‘de 0’ achter zijn naam noteren. Succes klimt door de overwinning naar de 2e plek in de stand. Volgende week vrijdag wacht de nummer 3 Nieuwe Niedorp op hun.