ZVV Succes/Smid – Tante Pietje 1 – Dirkshorn 1

Succes weet topper niet te winnen.

De zaalvoetballers van ZVV Succes 1 verloren de lastige thuiswedstrijd met 4-7 van de nummer 1 Dirkshorn.

Succes – Smid/Tante Pietje 1 kon over een redelijk fitte selectie beschikken. Tom Spaans is het hele seizoen al afwezig en Ricardo de Vries moest weer op de bank plaatsnemen als coach omdat zijn enkelblessure toch wel wat langer duurt dan de specialisten waar hij rond loopt hadden verwacht.

De wedstrijd begon slecht, binnen 30 seconden kwamen de Wieringers 0-1 achter. Iets wat nooit mag gebeuren en zeker niet tegen de nummer 1. Wat dan wel weer positief was, is de veerkracht van dit team, aanvoerder Schouwenaar bracht zijn team op gelijke hoogte nadat hij de keeper mooi omspeelde. De 2-1 viel ook snel er achter aan, het was Mark Meijer die zijn 1e van het seizoen liet aantekenen, na een goede actie van Robin Meilink, die zelf al moest scoren, was het Meijer die goed doorzette en zo dus scoorde in de rebound. Dirkshorn en Succes waren aan elkaar gewaagd, kansen volgden elkaar snel op in een rap tempo, helaas werd de rust gehaald met een 2-4 achterstand.

De 2e helft begon voortvarend voor het team van coach de Vries, die vandaag assistentie kreeg van Johan Tijsen. Een terechte gele kaart voor Lars Fortuin betekende een ‘man-meersituatie’ voor Succes, die vrije trap werd er beheerst in geschoten door Schouwenaar, 3-4. Dit gaf een flinke boost voor de Oeversen. Het was Jeroen Meijer, die besloot om op avontuur te gaan en de mee opgekomen Schouwenaar te negeren, dit bleek een juiste beslissing te zijn, want hij ramde de bal er hard en mooi in, 4-4. Dat Dirkshorn terecht boven aan staat, lieten zij duidelijk zien. Succes begon het gebrek aan conditie te merken en Dirkshorn ging van de 5e naar de 6e versnelling. Tegengoals konden ook niet meer uitblijven, uiteindelijk vielen er nog 3 en zo verloor Succes met 4-7.

Volgende week wacht Sparta ’67 in Schagen, tijdstip van aanvang: 21:40, er zijn wel eens lekkerdere tijdstippen om een uitwedstrijd te spelen zeg maar.

Opstelling ZVV Succes 1:

Doel: Mark Poepjes

Verdediging: Mark Meijer, Robin Meilink en Klaas de Haan

Voorhoede: Jeroen Meijer, Mark Schouwenaar (C) en Stefan Veldhuis