ZVV Succes/De Kasteleen 1 – Zeemacht 2 (25-1-2019)

ZVV Succes/De Kasteleen 1 – Zeemacht 2 (5-5)

Vrijdag 25 januari speelde Zvv Succes/De Kasteleen 1 hun 14e competitiewedstrijd thuis in de sporthal Wieringen tegen Zeemacht 2. De opstelling: S. Doesburg(Doel), Stef de Koning, Stan de Koning, R. Meilink(allen achter), Y. Jansma, M. Hoekstra, P. Mulder(allen voor). Coach R. de Bie. Afwezig:B. de Kleine.

Succes was voor deze wedstrijd bijna compleet. Helaas is Bart nog lange tijd geblesseerd. Zeemacht 2 stond 4e in de 1e klasse. Succes staat nog altijd 6e en doet goed mee in de 2e periode. Bij Zeemacht deden 2 eredivisiespelers van hun 1e mee.

Succes begon de wedstrijd niet scherp. Zeemacht had in de beginfase duidelijk het betere van het spel. Succes probeerde hoog druk te zetten, maar kwam al door een stap te laat. Hierdoor kreeg Zeemacht te veel ruimte en wist hier wel raad mee. Na een scherpe counter scoorde Zeemacht, 0-1. Succes maakte ook een aantal onnodige persoonlijke fouten dat leidde tot balverlies. Een schot van afstand van Zeemacht, dat naast zou gaan, ging via de benen van een Succes verdediger, in het doel, 0-2. Even later kon Succes eindelijk iets terug doen. Youri Jansma wist na een leuke aanval goed af te ronden, 1-2. Succes leek wat beter hun spel te komen. Zeemacht wist na een goed ingestudeerde corner toch weer te scoren. De bal werd van grote afstand door een wirwar van spelers bij de 1e paal hard binnen geschoten, 1-3. En snel daarna was er slordig balverlies bij Succes. Uit deze counter wist Zeemacht te scoren, 1-4. Als Succes zo door speelde, zou Zeemacht dik van Succes winnen. Ruststand was 1-4.

De 2e helft kende een ander spelbeeld. In de rust werd bij Succes besproken dat het anders moest. Ze hadden afgesproken om volle bak druk te zetten en daarbij mocht niemand verzaken. Al gauw wist Stef de Koning de aansluitingstreffer te scoren, 2-4. Kort daarna gaf Stan de Koning een splijtende pass op Maikel Hoekstra. Maikel kon hierdoor van dichtbij scoren 3-4. Succes bleef doorgaan met druk zetten, bleef ook goede kansen krijgen. Na een mooie aanval schoot Youri Jansma de bal knap binnen, 4-4. Zeemacht kreeg hierna eindelijk weer wat vat op het spel. Ze gingen weer beter spelen en op zoek naar de overwinning. Na een knappe aanval scoorde Zeemacht, 4-5. Er was nog weinig tijd te spelen. Na een hele knappe individuele actie van Pieter Mulder, wist hij vanaf de linker zijkant de bal snoeihard in de kruising te schieten, 5-5. In de laatste minuten ging Zeemacht feller spelen. Youri Jansma moest bij een dreigende counter aan de noodrem trekken. Hij kreeg geel en moest de laatste 2 minuten van de wedstrijd aan de kant zitten. Hierdoor speelde Succes met een man minder. Zeemacht was dichtbij de overwinning. Robin Meilink blokte nog een zeker doelpunt met zijn lichaam. Succes hield tot het eind stand en vierde dit gelijke spel als overwinning. De eindstand was 5-5. Scheidsrechter Cooman floot een redelijke wedstrijd.