ZVV Succes/De Kasteleen 1 – Team Alkmaar/Sportstars 1 6-12-2019

ZVV Succes/De Kasteleen 1 – Team Alkmaar/Sportstars 1 4-5

Vrijdag 6 december speelde Zvv Succes/De Kasteleen 1 hun 11e competitiewedstrijd thuis in sporthal Wieringen tegen Team Alkmaar/Sportstars 1. De opstelling: S. Doesburg(Doel), Aloys Mereboer, Youri Jansma, M. vd Kooy(allen achter), M. Hoekstra, K. Posthumus, Jeroen Metselaar(allen voor). Coach:- Afwezig: Stan de Koning, R. Meilink, B. de Kleine, Stef de Koning

Bij Succes waren de meeste spelers veel spelers afwezig. Robin Meili k kampt met een hamstring blessure, Stan de Koning een lichte blessure en Stef de Koning is onlangs vader geworden. Bart de Kleine is op de weg terug. Misschien kan hij in de 2e helft van het seizoen nog wat minuten maken. Vorig seizoen verloor Succes uit en thuis van Team Alkmaar/Sportstars. Team Alkmaar/Sportstars was vorig seizoen 2e in de 1e klasse A geworden.

Vorige keer had Succes uit tegen Alcmaria Victrix kansloos verloren. Het werd 13-2.

Beide teams begonnen aftastend aan het wedstrijd. Al snel werd het tempo opgevoerd. Team Alkmaar/Sportstars speelde gedisciplineerd en liet de bal goed rond gaan. Succes speelde redelijk tot goed. Team Alkmaar/Sportstars had het betere van het spel. Het spel golfde op en neer. Succes kwam langzaam in een goed ritme de 1e helft. Bij Succes werd na een onnodige overtreding iemand voor 2 min van het veld gestuurd. Uit de man meer situatie wist Team Alkmaar/Sportstars uiteindelijk te scoren, 0-1. Succes kreeg ook een aantal goede mogelijkheden, maar de bal gin er niet in. Kees Posthumus wist na een mooie actie te scoren, 1-1 Even later werd er weer een overtreding door Succes gemaakt door Succes. Uit die vrije trap werd er gescoord, 1-2. Maikel Hoekstra kon kort voor rust nog iets terug doen, 2-2. De ruststand was 2-2.

De 2e helft kende hetzelfde spelbeeld. Al werd Succes steeds sterker. Ze zochten meer de aanval en er kwamen levensgrote kansen voor de thuis ploeg. Toch was het Team Alkmaar/Sportstars die weer op voorsprong kwamen, 2-3. Nu werd er bij Team Alkmaar/Sportstars iemand voor vasthouden er uitgestuurd. Uit de man meer situatie wist Marc van der Kooy bij de 2e paal te scoren op aangeven van Youri Jansma, Het was Team Alkmaar/Sportstars, die toch weer gelukkig via een voet van een Succes verdediger te scoren, 3-4. Later verlengde Jeroen Metselaar een afstandsschot en de bal verdween in het doel, 4-4. In de laatste minuut ging Succes met 2 tegen 1 op het doel van Team Alkmaar/Sportstars af. Succes wist niet te scoren en uit de counter scoorde Team Alkmaar/Sportstars de beslissing 4-5. De eindstand was 4-5. Scheidsrechter van Driel floot een goede wedstrijd. Nu heeft Succes/De Kasteleen 1 winterstop. Ze gaan proberen om in de 2e helft van het seizoen rechtstreekse degradatie te ontlopen.