ZVV Succes/De Kasteleen 1 – Scagha’66 2

ZVV Succes/De Kasteleen 1 – Scagha’66 2 1 2-4
 
Vrijdag 20 september speelde Zvv Succes/De Kasteleen 1 hun 2e competitiewedstrijd thuis in sporthal Wieringen tegen Scagha’66 2. De opstelling: S. Doesburg(Doel), Stan de Koning  Aloys, Mereboer, Youri Jansma, (allen achter) K. Posthumus, M. Hoekstra, M. Schouwenaar(allen voor). Coach R. de Bie. Afwezig: Stef de Koning, B. de Kleine, R. Meilink 
 
Bij Succes waren er een aantal afwezig of geblesseerd. Barte de Kleine toch weer geblesseerd, Robin Meilink had een bedrijfsfeestje. Vorig seizoen is Scagha ’66 2 gepromoveerd naar de 1e klasse.
 
Vorige week had Succes keurig gewonnen in Sint Pancras tegen Vrone 2. Het werd 1-4. 
 
Beide teams begonnen aftastend aan het wedstrijd. Al snel werd het tempo opgevoerd. Scagha had het betere van het spel en kreeg na verloop van tijd wat mogelijkheden. Succes had moeite om in het ritme te komen. Scagha stond ook goed georganiseerd te verdedigen. Toch wist Schagha vanaf de zijkant vanuit het niets te scoren. De bal verdween in 1 keer in de kruising, 0-1. Youri Jansma schoot de bal keihard vanuit een vrije trap binnen, 1-1. Scagha bleef het beter van het spel houden. Na een fraaie actie vanaf de zijkant dribbelde de speler van Scagha behendig langs de Succes verdedigers. En gaf een prima assist op een vrijstaande man bij de 2e paal, 1-2. Succes kreeg wat kansjes, maar was niet scherp in de afronding. De ruststand was 1-2.
 
De 2e helft kende hetzelfde spelbeeld. Succes werd beter en kreeg ook meer mogelijkheden. Succes zette Scagha nu meer onder druk. Uit een corner wist een speler  van Scagha de niet oplettende Succes verdedigers te passeren en schoot knap binnen, 1-3. De wedstrijd leek nu gespeeld. Succes ging nu alles of niet spelen. Mark Schouwenaar wist de bal knap binnen te schieten na een mooie actie aan de zijkant. De laatste minuten van de wedstrijd ging Succes door met volledig druk zetten. Scagha counterde en kwam een paar keer alleen voor de keeper van Succes. Keeper Doesburg stond telkens op de goede plek. In de laatste 2 minuten kreeg Mark Schouwenaar een gele kaart en moest uit het veld. Succes speelde de laatste 2 minuten met een man minder. Ze bleven druk zetten en dat leverde nog een gevaarlijke kans op, die niet benut werd. Schagha kreeg nog een counter en scoorde nu wel, 2-4. De eindstand was 2-4. Scheidsrechter Meinesma floot een prima wedstrijd. Volgende week speelt thuis Succes/De Kasteleen 1 tegen Scagha 2.