ZVV Succes 4 bekroont topseizoen met kampioenstitel

 

ZVV Succes 4 bekroont topseizoen met kampioenstitel

ZVV Succes/Prima Personeel 4 is kampioen in de vierde klasse van de SZVV geworden.
De ploeg won 17 van de 20 competitieduels, speelde eenmaal gelijk en verloor twee wedstrijden.
Dat zijn statistieken om de titel mee te veroveren, zou je denken. Maar zo vanzelfsprekend ging dat niet, ondanks de fraaie cijfers.

Succes 4 trof deze jaargang in VZV 2 uit ’t Veld en het lang in de race om het kampioenschap verwikkelde NJD7 1 uit Winkel geduchte concurrenten.
Waar de Wieringers eind maart al waren uitgespeeld, moesten zij in de slotmaand april wachten tot de enig overgebleven medetitelkandidaat VZV een steekje liet vallen.
Dat gebeurde op 5 april, toen het team van NJD7 zijn sportieve plicht vervulde en VZV – onder toeziend oog van een Succes-delegatie – de Veldtemers in de slotseconden met 4-5 vloerden.
Dat leidde ertoe dat Succes 4 nog dezelfde avond een bescheiden kampioensfeestje kon vieren in café De Kasteleen. De spelers waren door het dolle heen van blijdschap.
Met een 12-koppige selectie, onder wie twee keepers (wat een luxe!) en twee nieuwkomers, begonnen de Wieringers het uiteindelijk met de titel bekroonde seizoen 2018/2019.
Na een wat onwennig begin, waarbij de zeges wel over de streep werden getrokken, begon de ploeg langzaamaan steeds beter te draaien.
Dat de krachtverschillen in de vierde klasse niet ver uiteenlopen, bewijst een blik op de eindrangschikking. Tussen de nummer laatst en nummer vier zit een gat van slechts enkele punten.
Succes boekte soms knappe overwinningen op prima opponenten, had soms de grootste moeite en noteerde zo nu en dan flinke uitschieters.
De ploeg opereerde veelal met een vaste kern, maar soms ook in wisselende samenstellingen.
In de tweede competitiehelft tekende het zich af dat de titelrace zich zou beperken tot drie ploegen (Succes, VZV en NJD7), die aan kop regelmatig stuivertje wisselden.
Tegen laatstgenoemde tegenstanders moesten de Wieringers ook hun enige verliespartijen incasseren.
Uiteindelijk komt met een overtuigend doelsaldo van 109 goals voor en 40 tegen (plus 69) de kampioensvlag in de top worden gehesen. En bekroonde Succes 4 een topseizoen met de titel.
Topscorer Sebas de Jong nam het leeuwendeel van deze doelpunten voor zijn rekening, Chris Kuut had de eer de honderdste treffer van het seizoen aan te tekenen.
Beiden werden daartoe in staat gesteld door de prima teamgeest binnen de kersverse kampioensploeg.

Succes/Prima Personeel 4: Freek de Kort, Jeffrey de Vries (doelmannen), Stefan van der Werf, Pieter Rotgans, Chris Kuut, Daan Prins, Martijn Gijsbertsen, Stefan Cornelissen (aanvoerder), Sebas de Jong, Mitchell Biegstraten, Thijs Fortuin, Rick Doesburg.