ZVV Succes 1 verliest frustrerende wedstrijd in Schagen

De zaalvoetballers van ZVV Succes/Smid/-Tante Pietje 1, voelden zich bestolen in Schagen. Het Oeverse team domineerde de wedstrijd, maar ging kopje onder en met een grote kater naar huis, uitslag; 2-1.
De voorbereiding was niet opperbest voor Succes, 2 late afmeldingen op de donderdag avond betekende een gefrustreerde coach die voor de zoveelste week op rij alles op alles moest zetten om een representatief team op de been te zetten. Gelukkig kon op het laatste moment Jeroen Metselaar toegevoegd worden aan de selectie en ging Mark Schouwenaar na 5 weken blessureleed het weer proberen. De geblesseerde Veldhuis en Spaans bleven thuis op Wieringen, Jeroen Meijer had tijdig afgemeld en was deze avond ook afwezig.
Succes begon redelijk aan de wedstrijd, alleen kreeg het na een spaarzame counter van Piet Pan de 1-0 om de oren. Op zich was er niets aan de hand, want de Wieringers waren heer en meester, dus kon de 1-1 ook niet lang uitblijven. Na verschillende pogingen van Mark Meijer, Mark Schouwenaar en Jeroen Metselaar die alle 3 de paal en/of lat raakte bleef de 1-1 uit. Zo haalde de tegenstander uit Schagen wonderbaarlijk de rust met een 1-0 voorsprong.
In de pauze kwamen alle koppen bij elkaar. De afspraak werd gemaakt om zo door te gaan en rust te bewaren omdat Succes vele malen beter was dan de tegenstander.
Uiteindelijk vond Robin Meilink een gaatje in de Schagen muur, na een moeilijke bal van Ricardo de Vries, die knap gecontroleerd werd door Meilink en weg draaide bij de tegenstander, schoot hij de bal door de benen van de goed keepende keeper van Piet Pan, 1-1. Met nog zo’n 15 minuten te gaan was het vertrouwen aanwezig om de 2e goal te maken. Het balbezit percentage was 15% voor de Schagenezen en zo’n 85% voor de Wieringers.
Succes gaf de hele wedstrijd druk vooruit bij balbezit tegenpartij. Het nadeel daarvan is, dat er achter de defensie wat ruimte ontstaat. Helaas maakte Piet Pan daar gretig gebruik van. Die ene keer dat ze voor de goal kwamen de 2e helft was het meteen raak, 2-1. Succes probeerde met een mee voetballende keeper nog de gelijkmaker te maken, maar helaas mocht het niet zo zijn.
Met een ongelooflijke kater ging het huiswaarts naar Wieringen. Conclusie; de beste wint niet altijd.
Een speciale dank gaat uit naar Sandor Doesburg, door zijn toedoen kon Jeroen Metselaar mee doen en dat werd ook erg gewaardeerd. Ook de mannen van ZVV Succes 2 worden bedankt voor het ‘afstaan’ van Metsie.
Aanstaande vrijdag is ZVV Succes 1 vrij, over 2 weken mogen zij weer aantreden tegen Sparta 67 in de thuishal. Hopelijk zijn dan ook alle blessures voorbij en kan het team weer vooruit kijken.