Zvv Succes 1 leidt onnodig puntenverlies in Tuitjehorn.

Voor de 4e keer dit seizoen wist Succes een uitwedstrijd niet te winnen , sterker, van de 5 uitwedstrijden werd er 1 keer gewonnen, de overige 4 eindigde allemaal in een gelijkspel. Dit keer werd het 3-3. Totaal onnodig, en het waren kostbare punten voor een eventueel kampioenschap.

Met dezelfde selectie als vorige week, trad het vandaag aan tegen de Vriendschap. De oplettende lezer zal denken dat ze hier vorige week ook al tegen hebben gespeeld. Dat klopt, vorige week tegen het 4e, dit keer tegen het 3e. Om het af te maken, het 2e van de Vriendschap zit ook nog in deze poule. Dat Succes het lastig heeft tegen ingravende teams, was al bekend, vanavond was het niet anders. Toch kwam Succes vrij snel aan de leiding. Robin Meilink onderschepte een bal van de Vriendschap, Stefan Veldhuis zag direct het gevaar wat er uit kon komen en liep met hem mee, Meilink Speelde Veldhuis aan, die schoot op de goal, maar werd tegengehouden door de keeper van de Vriendschap, alleen die bal kwam direct voor de voeten van Meilink, die simpel en beheerst afrondde, 0-1. Dat de Vriendschap hier voor een puntje kwam werd snel duidelijk. Na de 0-1 gebeurde echt helemaal niks tot aan de rust.

De 2e helft was niet heel anders. Toch kreeg Succes de 1-1 tegen, een kei hard schot vanuit de 2e linie was onhoudbaar voor keeper Sandor Doesburg. Na de 1-1 moest Succes komen en snel scoorde Veldhuis de 1-2 na een opgezette aanval die via Mark Schouwenaar voor de voeten van Veldhuis belanden. De 1-3 viel redelijk snel daarna, Mark Meijer pakte eerst goed de bal af van de aanvaller van de Vriendschap, daarna liep hij met Schouwenaar richting de goal. Assist nummer 2 van Schouwenaar en doelpunt nummer 1 van Meijer. Meijer schoot de bal hard en hoog achter de goalie van de Vriendschap na een 1-2tje met Schouwenaar. Er waren nog maar zo’n 5 minuten te spelen en er leek niets aan de hand. Toch viel de 2-3, en 3 minuten voor tijd zelfs de 3-3. Beide goals waren onhoudbaar voor keeper Doesburg. Die in de laatste minuut van de wedstrijd een harde tik in zijn ribben kreeg en daar een kleine kneuzing aan over hield. Uiteindelijk verloor Succes weer niet, maar speelde het dit seizoen voor de 5e keer gelijk. Best bijzonder. Toch staat het nog altijd 2e achter de Vriendschap in de stand. Volgende week wacht de nummer 4 op hun, Sparta ‘67 uit t Zand. Aanvang 19:50 in de Wieringerhal.