Zvv Nieuwe Niedorp 1-ZVV Succes/Smid-Tante Pietje 1 6-6

ZVV Succes houdt 1 zwaarbevochten punt over na thriller in Nieuwe Niedorp.

Het 1e elftal van Succes/Smid – Tante Pietje beleefde een knotsgekke avond in Niedorp, uitslag 6-6.

Vanavond traden de nummer 2 (Succes) en 3 (Nieuwe Niedorp) van de 1e klasse tegen elkaar aan. Succes moest het doen zonder Jeroen Meijer, een gemis voor de mannen, omdat deze al weken aardig in vorm is. In 1e instantie voor zijn werklust, maar de laatste weken kwam zijn naam steeds vaker op het wedstrijdformulier door middel van belangrijke doelpunten. Verder trad het met een fitte selectie aan.

De wedstrijd begon redelijk gelijk op. Aan beide kanten was het in het begin wat aftasten. Door een fout in de opbouw van Succes, scoorde Niedorp de 1-0. Hierna volgde een lange tijd van balbezit voor Niedorp en Succes dat naar achter gedreven werd. Dit was voor het eerst dit seizoen dat Succes het niet voor het zeggen had. Het jonge en fitte team van Niedorp speelde een hoog tempo en Succes had daar duidelijk moeite mee. Door persoonlijke fouten (niet mee lopen met de man) kwam Succes op een 3-0 achterstand. Gelukkig heeft het team Stefan Veldhuis in hun gelederen, hij maakte kort voor rust de 3-1 en zo was er toch nog een beetje hoop voor de 2e helft.

Helaas snel na de rust maakte Niedorp de 4-1. Dit leek de doodsteek te zijn voor de Wieringers, maar niks bleek minder waar. Een paar weken geleden kwamen zij al van een 4-1 achterstand terug tot 4-4. Dit keer werd het nog gekker. De laatste 20 minuten resulteerde in een knotsgekke thriller met arbitraire fouten aan beide kanten. Het begon met aanvoerder Robin Meilink, hij had het de hele avond al aan de stok met de scheidsrechter en kon zijn mond niet houden na de zoveelste rare beslissingen van de leidsman. Dit resulteerde in een gele kaart en zodoende moest Succss het 2 minuten met 3 man in het veld doen. Gelukkig viel hier geen goal uit en zodoende ging Succes op zoek naar doelpunten. Dit lukte 2 keer, door wie anders dan Veldhuis. Een vrije trap en een hard schot belandde eenvoudig achter de keeper van Niedorp, 4-3. De 3e van Veldhuis lag er nog geen 30 seconden in en toen was het alweer raak aan de andere kant bij keeper Mark Poepjes, 5-3. Routiniers Veldhuis en Meilink verweten elkaar het een en ander, er worden dan niet altijd de netste dingen gezegd in het heetst van de strijd. Maar soms is het nodig om elkaar de waarheid te zeggen. Op een of andere manier ontstond hierdoor nog meer gif in het lichaam van Veldhuis, hij leek er klaar mee, in de zin van; ‘ik zal het ff laten zien’. En dat liet hij ook ‘ff’ zien. Veldhuis was wit heet, het buskruit in zijn rechter ontplofte 2 keer en zodoende zette hij zijn team op een 5-5 tussenstand. Met nog 5 minuten te gaan lukte het Niedorp toch nog een keer om te scoren, 6-5. Maar Succes had geen zin in verliezen deze avond, Ricardo de Vries scoorde vrij snel de 6-6. De mee opgekomen verdediger kreeg de bal ineens voor z’n voeten en plaatste de bal makkelijk achter de keeper van Niedorp. De laatste 4 minuten was het vrouwen en kinderen eerst voor Succes, dat heel af en toe nog een kansje kreeg voor de winnende. Maar uiteindelijk was het 6-6 gelijke spel een terechte uitslag.

Hierdoor zakte Succes 1 plaatsje op de ranglijst naar de 3e plek, maar is het nog altijd ongeslagen in de 1e klasse. Volgende week wacht de nummer 7, Vesdo op hun in de Wieringerhal. Aanvang 19:50.