ZVV Succes komt goed weg in Tuitjenhorn.

De zaalvoetballers van ZVV Succes/Smid-Tante Pietje 1, hielden 3 punten over na een matige pot voetbal.

De vaste reporter die elke week trouw mee is, eindigde in zijn vorige verslag zo;

‘Maar pas op; onderschatting van je tegenstander is je grootste vijand’.

Onderschatting dus, het blijkt inderdaad een lastige tegenstander. Ook vanavond kwam dat aan het licht. Succes was geen schim van de ploeg die ze vorige week waren. De nummer laatst in de hoofdklasse zou wel even opgerold worden, althans, dat werd voor de wedstrijd zo besproken door de spelers van coach de Vries die vanavond helaas verstek moest laten gaan. Naast de Vries, was ook Harlinger de Haan afwezig, hij ligt momenteel met zijn kotter in Deense wateren garnalen op te rapen van de zeebodem. Zijn vervanger was de 19-jarige Sijmen van der Ham. Hij mocht deze avond zijn debuut maken voor ZVV Succes 1.

De 1-0 viel redelijk snel, Robin Meilink zette de aanval zelf op, speelde Stefan Veldhuis in, liep door en Veldhuis gaf Meilink een onmisbare kans bij de 2e paal. ‘Een echte zaalvoetbal goal’ zou oud coach Peter Vriezema hebben gezegd. Precies zo leerde hij het ‘zijn’ jongens ook. De 2-0 kwam op de naam van de jonge Van der Ham, aanvoerder Schouwenaar vond Van der Ham, bij alweer de 2e paal, het was voor hem een koud kunstje om zijn debuut op te luisteren met een goal.

In principe was er niks aan de hand voor de Wieringers, de 1-2 viel uit het niets, Meilink gaf zijn tegenstander teveel ruimte en zodoende schoot de speler van De Vriendschap knap binnen in de boven hoek, keeper Poepjes was kansloos. De 2-2 viel enkele minuten later. Helaas besloot de scheidsrechter tot iedereen zijn grote verbazing een penalty te geven aan de tegenstander door licht duwen van keeper Poepjes. Een penalty scoren tegen de ijzersterke Poepjes in nog geen Abc’tje, ook nu weer zat hij aan de bal, maar het mocht helaas niet zo zijn.

Met deze stand werd ook de rust gehaald.

De 2e helft was net zo rommelig als de 1e helft. Succes dat wel veel beter was, kreeg de bal er maar niet in en moest ook oppassen voor de gevaarlijke tegen counter. Het geluk was dat Poepjes weer aardig wat ballen uit zijn goal haalde en zo zijn team op een 2-2 tussenstand hield. De normaal veel scorende spits Veldhuis kwam weinig in het spel voor en kon helaas niet zijn stempel drukken op de avond. Zijn maatje voorin Schouwenaar, had het geluk wel aan zijn zijde. Ook hij speelde voor zijn doen niet een van z’n beste wedstrijden, maar gelukkig scoorde hij wel de winnende 2-3 na goed voorbereidend werk van Jeroen Meijer. De tweeling broer van Jeroen, Mark Meijer, was nog dicht bij zijn 1e doelpunt van het seizoen, helaas stond de paal in de weg voor ‘wokkel’.

Al met al was het na afloop toch een mooie avond. Slecht spelen, de boel onderschatten en toch 3 punten mee naar Wieringen. Niet meer over praten en op naar de volgende wedstrijd. Daarin wacht de nummer 1, Dirkshorn. Nu al een oproep aan de vele supporters die elke week trouw komen kijken, kom vroeg, want het kon nog weleens druk worden. Tijdstip van aanvang 19:50. Wij zien u dan!