Zvv de Ruif 2 – ZVV Succes/De Kasteleen 1

Zvv de Ruif 2 – ZVV Succes/De Kasteleen 1

Vrijdagavond trad ZVV Succes/De Kasteleen 1 aan in Tuitjenhorn tegen De Ruif 2. De start van het seizoen 20/21 is zeer wisselvallig te noemen. Er werd in de hoofdklasse SZVV twee keer ruimschoots verloren van Vesdo, een onterechte 3-2 nederlaag tegen Dirkshorn en een mooie verdiende 3-2 overwinning tegen FCS-United. Voorafgaand aan de wedstrijd werd de tactiek besproken om zo de drie punten weer mee naar huis te nemen. Het team van De Ruif bestaat voornamelijk uit jonge spelers, waardoor er gekozen werd om vanuit een hechte, gesloten verdediging op de counter te spelen. Vandaag bestond het team uit keeper Mike Toebak, verdedigers Martin Uythof, Ted Jorna en Youri Jansma en de aanvallers Kees Posthumus, Henk Jan Foekema en Thijs Boersen.

Succes liet de bal veelal aan De Ruif en stond gegroepeerd op de eigen helft te verdedigen. De Ruif wist weinig tot niets te creëren en anders stond Mike Toebak als een sta-in-de-weg. Succes wist in de eerste fase enkele kansen te creëren, maar in de afronding was men ongelukkig. Halverwege de eerste helft werd Succes wat onzorgvuldiger. In deze mindere fase wist Zvv de Ruif dan ook te scoren. Gelukkig zette Thijs Boersen de stand snel weer op 1-1.

De 2e helft eenzelfde spelbeeld. Uit een mooie counter werd een drie tegen één situatie goed uitgespeeld. Thijs Boersen wist na goed doorzetten Ted Jorna aan te spelen, die de bal vervolgens panklaar neerlegde bij de 2e paal voor Martin Uythof. Nadat Succes na een mooie aanval en dito afronding van Kees Posthumus op 1-3 was gekomen leek de wedstrijd gespeeld. De Ruif probeerde nog met een veldspeler op doel meer druk uit te oefenen. Maar de spelers van Succes gaven geen krimp. Sterker nog, ook in deze fase kreeg Succes de beste kansen. Uiteindelijk leidde dit tot de verdiende 1-4 door Youri Jansma.

Omdat het 22:00 was geweest en de cafés gesloten waren, was het niet meer mogelijk om bij trouwe sponsor “De Kasteleen” een verdiend drankje te gaan halen. Besloten werd om de overwinning maar te vieren door de drive-in van McDonald’s. Hopelijk heeft ZVV Succes/De Kasteleen 1 nu de weg ingezet om door te stomen naar de (sup)top van de hoofdklasse SZVV.