ZVV Succes/De Kasteleen 1 – White Stones 2 (12-4-2019)

 ZVV Succes/De Kasteleen 1 – White Stones 2 (5-5)

Vrijdag 12 april speelde Zvv Succes/De Kasteleen 1 hun laatste competitiewedstrijd thuis in sporthal Wieringen tegen White Stones 2. De opstelling: S. Doesburg(Doel),Stef de Koning, M. Hoekstra, Kevin Schouwenaar(allen achter), P. Mulder, B. Dekker, Lars Riemersma, Sebas de Jong(allen voor). Coach:R. de Bie  Afwezig:R. Meilink, Stan de Koning, Y. Jansma, B. de Kleine.

Succes was voor deze wedstrijd niet compleet. Er waren spelers afwezig. Youri Jansma heeft een hamstring blessure op het veld opgelopen. Bart de Kleine was terug van een blessure, maar weer geblesseerd geraakt. Robin Meilink en Stan de Koning hadden allebei een enkel blessure op het veld opgelopen. White Stones 2 stond 6e in de 1e klasse. Succes stond 7e en heeft het moeilijk in de 3e periode. Eerder dit seizoen won Succes uit met 2-3. 

De wedstrijd begon van beide kanten rustig. Al snel probeerde het jonge team van White Stones druk te zetten en creëerde snel een paar mooie aanvallen. White Stones had het betere van het spel. Bij Succes speelde veel spelers voor het eerst met elkaar. Zo maakte Lars Riemersma zijn debuut. Het was voor Sebas de Jong de 2e wedstrijd van het seizoen. En Kevin Schouwenaar maakte naar 1,5 jaar zijn rentree. Het was Pieter Mulder, die de score opende. Koud in het veld schoot hij de bal van zijkant keihard bij de 2e paal binnen. Daarna was het White Stones die nog meer druk ging zetten. Dit resulteerde al gauw in een doelpunt, 1-1. Dit was tevens de ruststand.

De 2e helft kende hetzelfde spelbeeld. White Stones had het betere van het spel. Succes kreeg toch nog aardig wat kansen. Met name Bram Dekker was lekker op dreef. Toch kwam White Stones wat gelukkig op 1-2 en 1-3. Na een ongelukkige actie van Maikel Hoekstra, werd hij met geel 2 min naar de kant gestuurd. White Stones wist uiteindelijk uit de man meer situatie gelukkig te scoren, 1-4. Al snel wist Succes de aansluitingstreffer te scoren. Maikel Hoekstra scoorde uit een mooie aanval, 2-4. Even later scoorde Pieter Mulder beheerst de 3-4. Succes was terug in de wedstrijd en het leek nog spannend te worden. Toch was het weer White Stones, die de bal weer erg gelukkig binnen te schieten, 3-5. De wedstrijd leek beslist. De keeper van Succes werd gewisseld voor een veld speler, Maikel Hoekstra. Al snel wist Succes via Maikel Hoekstra te scoren, 4-5. En in de laatste minuut schoorde Bram Dekker de gelijkmaker met een onwaarschijnlijke kopbal over iedereen heen, 5-5. Dit was tevens de eindstand. Dhr. Mantel floot een goede wedstrijd. Hierdoor eindigde Succes als 8e in de 1e klasse.