ZVV Succes/De Kasteleen 1- Nieuweboer Arch.b. 1 (15-2-2019)

ZVV Succes/De Kasteleen 1- Nieuweboer Arch.b. 1 (2-4)

Vrijdag 15 februari speelde Zvv Succes/De Kasteleen 1 hun 17e competitiewedstrijd thuis in de sporthal Wieringen tegen Nieuweboer Arch.b. 1. De opstelling: S. Doesburg(Doel),Stef de Koning, R. Meilink, Stan de Koning(allen achter), B. Dekker, M. Hoekstra, P. Mulder(allen voor). Coach: B. de Kleine. Afwezig:Y. Jansma, B. de Kleine en R. de Bie

Succes was voor deze wedstrijd bijna compleet. Y. Jansma was wintersport vakantie. Nieuweboer Arch.b. 1 stond 1e in de 1e klasse. Ze hadden ook de 1e periode gewonnen Succes stond 7e en heeft het moeilijk in de 3e periode. Eerder dit seizoen verloor Succes ruim uit met 6-2.

Succes begon de wedstrijd scherp. Nieuweboer liet gelijk zien waarom ze 1e staan. Ze zetten gelijk heel hoog druk op de helft van Succes. Succes koos deze wedstrijd er voor om de lange bal te hanteren. Dit werkte goed, de voorhoede was hier door enkele keren al gevaarlijk geworden. De kansen gingen over en weer in de 1e helft. Na een verre inworp van de keeper van Succes, legde Maikel Hoekstra de bal prachtig klaar voor Bram Dekker. Bram schoot de bal beheerst binnen, 1-0. Nieuweboer ging nog feller spelen en wist goede kansen te creëren, maar telkens was daar weer verdediging en keeper van Succes, die goed ingrepen. De ruststand was 1-0.

De 2e helft kende hetzelfde spelbeeld. Nieuweboer viel aan en Succes bleef goed verdedigen. Na een counter van Succes wist Robin Meilink de bal binnen te schieten bij de 2e paal, 2-0. Nieuweboer bleef rustig en zette nog een tandje bij. Het was een wonder dat ze niet wist te scoren. Steeds was er een verdediger van Succes of uiteindelijk de keeper die redde. Na een discutabel moment stuurde de scheidsrechter Pieter Mulder met geel naar de kant. Uit die man meer situatie scoorde Nieuweboer de aansluitingstreffer, 2-1. Even later kreeg Nieuweboer onterecht een vrije trap vlak voor het doel van Succes. De vrije trap werd hard binnen geschoten, 2-2. Bij deze stand kreeg Succes nog een aantal goede kansen, maar de bal ging al door net naast. Een minuut voor tijd verloor de voorhoede van Succes de bal. Uit de counter wist Nieuweboer beheerst te scoren, 2-3. En even later bij een identieke situatie scoorde ze weer, 2-4. De eindstand was 2-4. Succes is nu een paar weken vrij.