Zeemacht 2 – ZVV Succes/De Kasteleen 1 (28-9-2018)

Zeemacht 2 – ZVV Succes/De Kasteleen 1 5-4

DEN HELDER – Zaalvoetbalvereniging Succes/De Kasteleen 1 speelde vrijdag de 3e competitiewedstrijd uit in sporthal De Brug tegen Zeemacht 2. Een inhaalslag in de slotfase was net niet voldoende. Succes verloor met 5-4.
De opstelling: M. Lont (doel), Stan de Koning, T. Jorna, Stef de Koning (allen achter), M. Hoekstra, P. Mulder, B. de Kleine (allen voor). Coach R. Meilink. Afwezig: S. Doesburg, J. van den Esschert, R. de Bie (coach)Succes speelde in deze wedstrijd met een gewijzigde opstelling t.o.v. vorige week. Sandor Doesburg was afwezig wegens een bruiloft en Robin Meilink is geblesseerd. Jop van den Esschert en Youri Jansma waren op vakantie. Zeemacht 2 was vorig seizoen ook gepromoveerd naar de 1e klasse.
De wedstrijd begon rustig. De 2 teams waren elkaar aan het af tasten. Succes miste de scherpte, waardoor Zeemacht gelijk een aantal kansen kreeg. Zeemacht kwam bij de eerste kans meteen op 1-0. Pieter Mulder scoorde snel de gelijkmaker, 1-1. Pieter was de nacht ervoor nog ziek, maar deed toch mee. Zeemacht speelde goed en geconcentreerd. Ze liepen ook daarom uit naar een 4-1 voorsprong. Dat was ook de ruststand.

De 2e helft kende hetzelfde spelbeeld. Zeemacht ging door waar het de 1e helft mee was gestopt. Ze wist uit te lopen naar een 5-1 voorsprong. Succes had deze avond gewoon niet de vorm om echt gevaarlijk te worden. In het laatste gedeelte van de wedstrijd schoot Pieter Mulder de 5-2 binnen,. Het geloof om de wedstrijd nog te kunnen winnen, kwam bij Succes terug. Pieter Mulder scoorde ook de 5-3 en 5-4. Toen was er nog te weinig tijd om 1 punt mee naar huis te nemen. Dhr. Bos floot een goede wedstrijd. Volgende week speelt Succes/De Kasteleen 1 tegen Texel ’94 3.