Texel’94 3 – ZVV Succes/De Kasteleen 1 5-2-2018

Texel’94 3 – ZVV Succes/De Kasteleen 1 3-6

Zaalvoetbalvereniging Succes/De Kasteleen 1 speelde woensdag de 15e competitiewedstrijd uit tegen Texel’94 3 op Texel in sporthal Ons genoegen. Succes ging met een gehavende selectie naar Texel, maar won wel: 3-6.

Er waren veel spelers afwezig door werk en ziekte. Twee spelers van Succes 2 vielen in; Marc van der Kooy en Dennis (pretty Boy) Norder. Het was een wedstrijd tussen de nr. 3 en nr. 2 op de ranglijst. Texel had vorige week van de nr. 1 Zeemacht 2 gewonnen. De sponsors Thea en Leen van de Kasteleen gingen mee als supporters. De sporthal op Texel was goed gevuld.

Texel begon erg fel aan de wedstrijd. Ze zetten Succes gelijk onder druk bij het 6 meter gebied. Succes kwam zo moeilijk in het spel. Dit wist Texel bijna de hele wedstrijd vol te houden. Ze hadden ook 4 wissels op de bank zitten. Texel kwam op voorsprong door een knullig eigen doelpunt van Succes. Succes bleef goed verdedigen en gaf geen kansen weg. Pieter Mulder scoorde de gelijkmaker voor Succes. Het spelbeeld bleef de 1e helft hetzelfde. Succes stond veel te verdedigen. De ruststand was 1-1.

De 2e helft kende in het begin hetzelfde spelbeeld. Succes kon langzamerhand meer het eigen spel spelen, dit leverde al de nodige kansen op. Toch kwam Texel op 2-1 uit een counter na dom balverlies van Succes. Stef de Koning wist met een geplaatst afstandsschot de 2-2 te maken. De wedstrijd werd na deze gelijkmaker harder en er vielen over en weer 4 gele kaarten. Texel wist uit de man meer situatie de 3-2 te scoren. Even later was het de beurt aan Succes. Ook met een man meer scoorde Pieter Mulder de 3-3. Texel hield het druk zetten niet echt meer vol. Succes profiteerde hiervan. Stef de Koning maakte de 3-4. De wedstrijd werd grimmiger. Pieter Mulder ging met een elleboogstoot op zijn hoofd tegen de grond. Uit de afvallende bal schoot Maikel Hoekstra over de spelers en keeper van Texel heen, 3-5. De keeper van Texel werd gewisseld voor een extra veldspeler. Zo probeerde Texel terug in de wedstrijd te komen. Dit lukte niet meer, Succes verdedigde zo sterk. Coach Youri Jansma van Succes wisselde tactisch erg sterk. Uit een counter kon Maikel Hoekstra in een leeg doel van afstand de 3-6 scoren. Dit was ook de eindstand. Dhr. Bos floot een prima wedstrijd.

De opstelling: S. Doesburg (doel), R. Meilink, S. de Koning, D. Norder (allen achter), P. Mulder, M. Hoekstra, M. v.d. Kooy (allen voor). Coach Y. Jansma. Afwezig: M. Uijthof, J. van den Esschert, B. de Kleine R. de Bie (coach)