Limmen 1 – ZVV Succes/De Kasteleen 1 (1-2-2019)

Limmen 1 – ZVV Succes/De Kasteleen 1 (3-1)

Vrijdag 1 februari speelde Zvv Succes/De Kasteleen 1 hun 15e competitiewedstrijd uit in de sporthal de Enterij tegen Limmen 1. De opstelling: S. Doesburg(Doel), Mark Schouwenaar, Y. Jansma, R. Meilink(allen achter),Stan de Koning, P. Manshanden, M. Hoekstra(allen voor). Coach:- . Afwezig:Stef de Koning, P. Mulder, B. de Kleine en R. de Bie

Succes was voor deze wedstrijd niet compleet. Stef de Koning was ziek. Helaas is Bart nog lange tijd geblesseerd. Ook Pieter Mulder heeft last van een kleine blessure. Limmen 1 stond 5e in de 1e klasse. Succes staat nog altijd 6e en doet goed mee in de 2e periode. Eerder dit seizoen speelden beide teams gelijk tegen elkaar. Perry Manshanden maakte zijn debuut voor ZVV Succes.

Succes begon de wedstrijd niet scherp. Limmen had in de beginfase duidelijk het betere van het spel. Het jonge team combineerden knap. Succes was de gehele 1e helft al door een stap te laat. En het hielp niet mee dat de scheidsrechter warrig floot. Limmen kwam op voorsprong nadat keeper Doesburg bij een voorzet over de bal heen dook. De spits kon bij de 2e paal makkelijk intikken, 1-0. Even later verspeelde Succes de bal en counterde Limmen razendsnel. Uit die counter scoorde Limmen makkelijk, 2-0. Even voor rust was er weer een mooie aanval Limmen. Het afstandsschot werd niet goed verwerkt door keeper Doesburg en uit de rebound scoorde Limmen, 3-0. Succes kon hier in de 1e helft weinig tegen over zetten. De ruststand was 3-0.

In de rust werd bij Succes besproken dat het anders moest. Ze hadden afgesproken om volle bak druk te zetten en daarbij mocht niemand verzaken. Succes begon de 2e helft beter. Ze kwamen al gauw meer in hun spel. Limmen bleek ook gewoon een goede stugge ploeg. Succes creëerde meer kansen in de 2e helft. De keeper van Limmen was goed vorm. Na een mooie aanval van Succes, legde Mark Schouwenaar de bal panklaar op Robin Meilink en die schoot beheerst binnen, 3-1. Verder lukte het Succes niet om te scoren. Acht minuten voor tijd werd keeper Doesburg gewisseld voor veldspeler Youri Jansma. Hierdoor lukte het Succes meer kansen af te dwingen. Ze kwamen alleen niet door de verdediging van Limmen heen. En anders was daar weer die goede keeper. De eindstand was 3-1. Scheidsrechter Feron floot een matige wedstrijd.