Formido 1 – Harmonie 2 3-6 (7-11-2014)

Vrijdag 7 november Formido 1 – Harmonie 2

HIPPOLYTUSHOEF – Afgelopen vrijdag stonden deze 2 teams uit de HZVO hoofdklasse tegenover elkaar in Sporthal Wieringen. Voor deze heuse zaalvoetbalderby staat er voor beide teams veel prestige op het spel. Het is eigenlijk een vervalste Wiron-Succes derby. Vorige week wist Formido 1 verrassend van Harmonie 1 te winnen. Nu mocht het 2e team van de Harmonie proberen te winnen van de koploper in de hoofdklasse. Harmonie 2 staat op 3 punten achterstand op de 3e plek.

Bij de Harmonie waren een aantal spelers door blessures en werk afwezig; S. van Beveren, R. Hegeman, E Baas M. Bijma en R. Ansink. Toch kon coach R. de Bie een sterk team opstellen . Formido miste een aantal belangrijke spelers. De coach van Formido P. Vriezema was tevens niet aanwezig. Saillant detail is dat Maikel Hoekstra vorig seizoen nog voor Formido 1 uit kwam en nu voor Harmonie 2. Hij was gebrand op een overwinning, net als de rest van zijn team.
Harmonie koos voor de tactiek om Formido gelijk bij hun eigen keeper vast te zetten. Door foute passes van de Harmonie van achteruit kwam Formido er telkens goed uit. Formido kwam verassend al snel op een 1-.0 voorsprong. Harmonie 2 maakte al gauw de 1-1. Toch was Formido de 1e helft gevaarlijker. Het kwam op een 2-1 voorsprong door weer een counter en het had met rust al 3-1 kunnen zijn.
Na de rust bleek het continu vastzetten door Harmonie bij de keeper van Formido , Freek de Kort, zijn vruchten af te werpen. Het werd al snel 2-2 en 2-3. Conditioneel werd het allemaal minder scherp achterin bij Formido. Pieter Mulder en Bart de Kleine zorgden met vele mooie acties steeds voor gevaar. Topscorer Stef de Koning maakte 2 doelpunten en zo stond het 2-5 voor Harmonie 2. Bart de kleine haalde na fantastische actie snoeihard uit, 2-6. Harmonie ging slordig met de kansen om. Anders hadden ze zelfs makkelijk de dubbele cijfers gehaald. Er ontstonden wat irritaties bij Formido. Stefan Veldhuis werd er voor 2 minuten uitgestuurd. Formido wist met een man minder toch nog te scoren, 3-6. In de laatste minuten ontstond er wat tumult en daarna floot de scheidsrechter uit Den Helder af. Aanvoerder en keeper Sandor Doesburg was zeer tevreden met de prestatie van zijn team. In de kleedkamer en later bij de Harmonie werd er uitbundig een feestje gebouwd.
Opstelling Harmonie 2; Sandor Doesburg, Martin Uythof, Maikel Hoekstra, Youri Jansma, Bart de Kleine, Stef de Koning, Pieter Mulder
Doelpuntenmakers Harmonie; Stef 2x, Bart 1x en Pieter 3x
Doelpuntenmakers Formido; Robin 2x en Sebas 1x
Aanstaande vrijdag speelt Harmonie 2 thuis tegen de nieuwe koploper Old Stars 1