Alkmaarsche Boys 1 – ZVV Succes/De Kasteleen 1 (5-4-2019)

Alkmaarsche Boys 1 – ZVV Succes/De Kasteleen 1 (7-1)

Vrijdag 5 april speelde Zvv Succes/De Kasteleen 1 hun 21e competitiewedstrijd uit in sporthal De Meenst tegen Alkmaarsche Boys 1. De opstelling: S. Doesburg(Doel),Stef de Koning, R. Meilink, Stan de Koning(allen achter), Ted Jorna, M. Hoekstra,(allen voor) en D. de Visser(Doel). Coach:T. de Visser Afwezig: Y. Jansma,  B. de Kleine, P. Mulder,  R. de Bie

Succes was voor deze wedstrijd niet compleet. Youri Jansma heeft een hamstring blessure op het veld opgelopen. Bart de Kleine was terug van een blessure, maar afgelopen zondag weer geblesseerd geraakt. Pieter Mulder had last van zijn rug na zijn doordeweekse wedstrijd bij Hollandia. Ook keeper S. Doesburg had last van zijn rug. Dennis de Visser was daardoor mee als reservekeeper. Maikel Hoekstra was weer terug na zijn 2 wedstrijden schorsing. Alkmaarsche Boys stond 3e in de 1e klasse. Succes stond 7e en heeft het moeilijk in de 3e periode. Eerder dit seizoen verloor Succes thuis met 4-5. 

De wedstrijd begon 45 min later dan gepland. De scheidsrechter had autopech. Dus om 22.15 uur begon Succes in een super mooie vernieuwde sporthal De Meent. Het was al snel duidelijk dat Alkmaarsche Boys het betere van het spel had. Succes dat maar met 1 wissel speelde, kon in eerste instantie alleen maar verdedigen. Succes kwam al snel 2-0 achter. Succes kwam na 15 min spelen beter in zijn spel. Met name Ted Jorna was gevaarlijk voor het doel. De ruststand was 2-0.

De 2e helft kende hetzelfde spelbeeld. Alkmaarsche Boys wist nogmaals te scoren, 3-0. Bij Succes ontbrak bij sommige spelers de echte scherpte. Toch kwam Succes terug in de wedstrijd. Na een mooie pass van Stef de Koning op Ted Jorna, wist Ted de bal licht te toucheren en viel ie binnen, 3-1. Verder kwam Succes niet, mede door wat pech. Ze raakten 3x de paal. Alkmaarsche Boys zette nog aan en wist 4x te scoren. Het seizoen is voor Succes net te lang gebleken. Door al de blessures is het moeilijk om elke week een team om de been te brengen. Hopelijk kunnen er volgend seizoen een aantal junioren aansluiten bij het 1e team. Volgende week strijdt Succes in de laatste wedstrijd in een rechtstreeks duel met White Stones om de 6e plaats.