Vesdo 3 – ZVV Succes 1

Spectaculaire topper eindigt in verlies voor ZVV Succes

De zaalvoetballers van ZVV Succes/Smid-Tante Pietje 1, verloren in Schagerbrug, van de koploper Vesdo met 6-4.

Succes moest enkele namen missen voor de zware uitwedstrijd tegen Vesdo, het moest het doen zonder Jeroen Meijer, Ricardo de Vries en Tom Spaans. Het plan was om het fitte spitsenkoppel Veldhuis en Schouwenaar de gehele wedstrijd te laten spelen en in de verdediging rouleren met Meijer, de Haan en Meilink.

De coach deze avond was oud Wiron 1 aanvoerder Johan Tijsen, hij werd geassisteerd door hoofdsponsor Jan Smid. De wedstrijd was nog geen 5 min oud en het was Harlinger Klaas de Haan die de 0-1 op het scorebord zette. In de rebound was hij er als de kippen bij en zo verschalkte hij de uitstekend keepende keeper van Vesdo. Lang konden de Wieringers niet van de voorsprong genieten. Snel viel de gelijkmaker en de 2-1 liet ook niet lang op zich wachten. Met deze tussenstand werd de ruststand gehaald en kon Succes zich opmaken voor de 2e helft.

Het tempo was moordend, beide elftallen gaven volle bak gas, het spel lag geen moment stil. De reden daar voor was; de muren in ‘de Molentocht’ staan binnen 1 meter van de lijn. Tijdrekken zat er dus niet in, Vesdo zat met 4 fitte wissels op de bank en dat voordeel pakte zich ook uit in de 2e helft voor de mannen uit Schagerbrug.

Snel na rust viel de 3-1. Succes wist knap terug te komen door 2 goals van Veldhuis, 3-3. Het probleem was iedere keer, net nadat Succes weer het gevoel had in de wedstrijd te zitten, kreeg het een goal tegen. Zo ook na de 3-3 , stond het binnen no-time 4-3. Inmiddels met een vermoeide Schouwenaar, die samen met zijn maatje Veldhuis een marathon hadden afgelegd lukte het toch aanvoerder Schouwenaar om de 4-4 te maken. Met zo’n 6 minuten te gaan was er nog wat hoop, maar die hoop ging snel verloren omdat weer Vesdo snel tegen scoorde 5-4 , het verzet was gebroken bij de Oeversen, de 6-4 was de finale klap, einde wedstrijd.

De heren van coach Tijsen, mochten tevreden terug kijken naar een mooie en sportieve wedstrijd met als terechte winnaar Vesdo. Volgende week wacht de nummer laatst in de hoofdklasse op Succes, op voorhand mag je toch eisen dat dit een makkelijke overwinning gaat worden. Maar pas op; onderschatting van je tegenstander is je grootste vijand.