Vesdo 1 – ZVV Succes/Smid-Tante Pietje 1 2-2

Succes houdt een punt over aan lastig uitduel in Schagerbrug.
ZVV Succes 1 moest vrijdagavond aantreden in sporthal de Molentocht te Schagerbrug. Tegenstander was Vesdo 1, waar al jaren niet van gewonnen wordt. Ook dit keer geen overwinning, al had dat niet te maken met het spel van de Wieringers, zij speelde een prima wedstrijd, het was de scheidsrechter die tot veel chagrijn leidde na afloop. De leidsman gaf in de laatste minuut een penalty, uitslag 2-2.
Succes, dat met precies dezelfde selectie aantrad als vorige week, had een totaal ander strijdplan klaar liggen dan normaal. Doordat er al jaren niet gewonnen wordt in Schagerbrug, werd er dit keer voor gekozen om ouderwets in te gaan zakken en de tegenstander het spel te laten maken. Iets wat in het dna zit van de club. Voorheen speelde Formido/Wieringen (onder coach Peter Vriezema) maar ook Harmonie elke week dit spel en dat was uiterst succesvol. Ook vanavond leek dit de juiste tactiek te zijn, leek….
De 1e helft had Vesdo dus de bal, Succes gaf weinig tot niets weg. Onder leiding van nestor Robin Meilink, die het coachend en verdedigend goed neer zette, was er weinig tot niets te doen voor keeper Mark Poepjes. Een enkel schot die richting goal ging werd makkelijk gepareerd door keeper Poepjes. Aanvallend was het regelmatig gevaarlijk, Stefan Veldhuis, Tom Butter, Sijmen van den Ham en Meilink waren alle 4 gevaarlijk met schoten op de goal van Vesdo, maar de keeper van de ploeg uit Schagerbrug speelde een geweldige wedstrijd en wist keer op keer, al dan niet met geluk, de bal tegen te houden. De ruststand was net zoals vorige week, 0-0.
In de rust werd besproken dat Succes doorging op de voet waar het de 1e helft gebleven was. Toch kwam het onverwacht op een 1-0 achterstand. Succes leek niet van de rel. Aan de bal was het de betere van de 2 en er was tijd zat om de achterstand goed te maken. De gelijkmaker bleef ook niet lang uit. De oplettende lezer weet nu wie op het wedstrijdformulier verschijnt. Stefan Veldhuis natuurlijk. Nadat hij eerst een paar keer dreigde te schieten ( hij staat er dan bij als een ooievaar, op 1 been), wist hij toch een gaatje te vinden. Zoals altijd hard en in de hoek, was deze keer wel de keeper van Vesdo kansloos, 1-1. Met nog 8 minuten te gaan kwam de bal terecht bij Van den Ham, de atletische Van den Ham, die de laatste weken sowieso erg goed in vorm is en daarnaast ook vaak beslissend met een goal of assist, speelde zijn directe tegenstander uit. De jongeling schoot met een hard schot het leer achter de keeper en zodoende zette hij zijn team op een 1-2 voorsprong. Dit was precies waar Succes de hele wedstrijd aan op het wachten was; een voorsprong. Nu kon de voorsprong verdedigd worden en moest deze over de streep gehaald worden. Helaas dacht de scheidsrechter daar dus anders over. De hele wedstrijd werd er structureel tegen Succes gefloten, elke twijfelbal was voor Vesdo en het was wachten totdat hij zijn ‘moment’ kon pakken. Dat moment kwam er 2 minuten voor tijd, een hard schot kwam op de elleboog van aanvoerder Meilink die zijn handen keurig naast het lichaam hield. De scheids vond het voldoende voor een penalty wat resulteerde in een 2-2 eindstand. Frustrerend voor Succes, maar helaas moet je er mee dealen. Al met al prima gespeeld, maar helaas niet de volle 3 punten gepakt. Volgende week weer een nieuwe kans. Locatie is Hippolytushoef, tijdstip 19:50. Tot dan.