Texel’94 3 – ZVV Succes/De Kasteleen 1 1-11-2019

Texel’94 3 – ZVV Succes/De Kasteleen 1 6-3

Vrijdag 1 novemberr speelde Zvv Succes/De Kasteleen 1 hun 6e competitiewedstrijd uit in sporthal De Brug tegen Texel’94 3. De opstelling: S. Doesburg(Doel), Aloys, Mereboer, R. Meilink, Stan de Koning(allen achter)Youri Jansma, M. Hoekstra, L. Riemersma (allen voor). Coach: Stef de Koning  Afwezig: K. Posthumus, B. de Kleine

Bij Succes waren de meeste spelers weer aanwezig. Vorig seizoen won Succes thuis en verloor uit van Texel. Texel was  vorig seizoen gedegradeerd uit de 1e klasse A. Alleen doordat een andere vereniging was opgeheven, bleven ze in deze klasse.

Vorige keer had Succes thuis tegen Pellor 1 verloren. Het werd 4-5

Beide teams begonnen aftastend aan het wedstrijd. Al snel werd het tempo opgevoerd. Texel speelde gedisciplineerd en liet de bal goed rond gaan. Succes speelde redelijk tot goed. Lars Riemersma viel in voor de afwezige Kees Posthumus. Texel kwam uit een corner heel gelukkig op voorsprong. Uit de kluts verdween de bal achter keeper Doesburg 1-0. Niet veel later scoorde Texel uit een corner weer, 2-0. Hier na waren er kansen over en weer. Texel had wel het betere van het spel. Succes moest veel al verdedigen. Vijf minuten voor de rust kreeg Maikel Hoekstra het op zij  heupen. Eerst scoorde hij na een fraaie actie, 2-1. En net voor rust rondde hij een aanval keurig af, 2-2. De ruststand was 2-2.

De 2e helft kende hetzelfde spelbeeld. Texel had het beter van het spel en kreeg steeds meer kansen. In de 2e helft ontbrak de echte scherpte bij Succes. Texel scoorde vrij eenvoudig de 3-2 en 4-2. Succes was in de omschakeling van aanval naar verdediging niet meer bij de les.Het werd zelfs 5-2 na een afstandsschot. Succes kreeg aan het van de wedstrijd nog een aantal goede kansen, maar ook daar was de juiste scherpte er niet. Toch kon Lars Riemersma nog iets terug doen. Na een goede actie schoot hij beheerst binnen, 3-5. Uiteindelijk wist Texel nog uit een counter makkelijk te scoren, 6-3. De eindstand was 6-3. Scheidsrechter Cooman floot een goede wedstrijd. Volgende week speelt Succes/De Kasteleen 1 thuis tegen White Stones 2.