Verslag Zvv Succes/De Kasteleen 1 – FC De Ark 1 (7-4) 14-12-2018

Zvv Succes/De Kasteleen 1 – FC De Ark 1 (7-4)

Vrijdag 14 december speelde Zvv Succes/De Kasteleen 1 hun 12e competitiewedstrijd thuis in sporthal Wieringen tegen FC De Ark 1. De opstelling: S. Doesburg(Doel), R. Meilink, Stef de Koning, Mark Schouwenaar(allen achter), B. Dekker, Youri Jansma, P. Mulder(allen voor). Coach B. de Kleine. Afwezig: M. Hoekstra, Stan de Koning, R. de Bie(Coach) .

Succes kampte voor deze wedstrijd weer met veel afzeggingen. Helaas zijn Stan en Bart geblesseerd en Maikel er om persoonlijke redenen niet. B. Dekker en M. Schouwenaar maakten hun debuut voor Succes 1. Succes staat 7e in de stand. FC De Ark stond laatste in de 1e klasse. Eerder dit seizoen won Succes uit bij De Ark.

Succes begon de wedstrijd redelijk. De Ark begon erg sterk, zetten gelijk druk en creëerden goede kansen. Succes begon met de 2 nieuwelingen op de bank. De Ark had in de beginfase het betere van het spel. Na een mooie tegenaanval van Succes, wist Mark Schouwenaar beheerst te scoren, 1-0. Al snel kwam de Ark langszij, 1-1. Na een mooie actie van Robin Meilink, lag hij de bal panklaar bij de 2e paal. Mark Schouwenaar schoot de bal goed binnen, 2-1. Bij een botsing tussen de keeper en verdediger van de Ark, moest de keeper geblesseerd aan zijn hoofd het veld verlaten. Hierdoor moest er een speler van de Ark op doel. De Ark ging gewoon door met hoog druk zetten en wist de gelijkmaker te scoren, 2-2. De keeper van de Ark speelde als extra veldspeler mee. Na slordig balverlies van Succes, kwam De Ark aan de leiding, 2-3. Vlak voor rust maakte Youri Jansma de 3-3. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust waren de rollen omgedraaid. Succes ging nu hoog druk zetten, om te voorkomen dat de keeper van de Ark telkens diep kon meedoen. Dit pakte voor Succes goed uit. Pieter Mulder weer terug van een kleine blessure was de 2e helft lekker op dreef. Na 2 mooie individuele acties wist 2x te scoren, de 4-3 en 5-3. De Ark kwam er in deze fase niet meer aan te pas. Na een mooie aanval van Succes wist Robin Meilink te scoren, 6-3. Succes kreeg even later een vrije trap en Pieter Mulder schoot hem hard door de muur binnen, 7-3. De wedstrijd was gespeeld. In de laatste minuten wist de Ark nog 1 keer te scoren, 7-4. Dit was tevens de eindstand. Hiermee staat ZVV Succes/De Kasteleen 1 6e in de tussenstand. Het is nu winterstop en 18 januari mogen ze naar Alkmaar.