Strijdend ZVV Succes wint zwaarbevochten duel tegen Vios’79

Strijdend ZVV Succes wint zwaarbevochten duel tegen Vios’79.
De zaalvoetballers van ZVV Succes/Smid-Tante Pietje 1 wisten zich te revancheren van het verloren uitduel tegen Vios’79, uitslag, 3-1 voor de Wieringers!
ZVV Succes, die het vandaag moest doen zonder de doelpuntenmachine van de club, Stefan Veldhuis (hij is voor de 2e keer vader geworden), Mark Schouwenaar (blessure), Mark Meijer (condoleance) en Tom Spaans (blessure), had de zware taak om een goed resultaat te halen thuis in de Wieringer hal.
De vervangers logen er niet om, Maikel Hoekstra en Jeroen Metselaar waren de namen die op het wedstrijdformulier verschenen, zodoende had het Oeverse team een representatieve selectie om Vios te verslaan.
Succes begon goed aan de wedstrijd, het niet altijd sportieve Vios had daar duidelijk moeite mee. Bij de tegenpartij uit Warmenhuizen stond een vrouwelijke keepster op de goal, zij keepte een puike partij, dat mag zeker gezegd worden. Toch was het Jeroen Metselaar die de ban brak voor de Wieringers, na een scrimmage kwam de bal bij de slimme Metselaar voor zijn voeten en was het voor hem een koud kunstje om de 1-0 op het scorebord te zetten, wat uiteindelijk ook de ruststand was.
In de rust moesten de nodige ‘puntjes op de i’ gezet worden, want in de opbouw ontbrak het aan scherpte, wat tot veel gevaarlijke counters tegen leidde.
De 2e helft kende een zelfde spelbeeld als in de 1e helft, een gelijkwaardige wedstrijd waarin slecht voetbal gecompenseerd werd door een strijdend Succes. Vios werd sterker en sterker en was op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel uiteindelijk ook na eerst goed ingrijpen van Robin Meilink, maar na een ongelukkige touche van hem, veranderde de bal in de goal achter keeper Mark Poepjes 1-1.
Na de tegen goal gingen de koppies niet hangen bij Succes, sterker nog, het was Jeroen Meijer die 3 man het bos in stuurde in de middencirkel en uiteindelijk een steekpass op Metselaar gaf waardoor hij hem met die pass 1-op-1 zette met de keepster. Ook nu bleef ‘Metsie’ rustig en zo zette hij zijn team op een 2-1 voorsprong.
Met nog zo’n 7 minuten te gaan stuurde de uitstekend leidende scheidsrechter Arjan Smit een speler van Vios er uit. Smit liet niet met zich sollen en liet zien wie er de baas was op het veld. Helaas kon succes, door slecht uitspelen en vermoeidheid niet profiteren van de man meer situatie. Vios had nog 5 minuten te gaan en de gelijkmaker hing dan ook in de lucht. Er was alleen 1 grote ‘maar’, mensen die onze verslagen vaker lezen, voelen al aankomen dat de heldenrol weer naar keeper Mark Poepjes ging. De gele kanarie (hij staat op de goal met een geel pak en gele schoenen) , pakte een onhoudbare bal in de laatste minuut. Al liggend op de grond ramde hij de bal weg uit zijn hoek en zodoende kon Succes nog een counter inzetten. Deze counter leverde nog een goal op van de gelouterde Hoekstra die een prima pot speelde, 3-1. Zodoende hielpen de ‘Succes mannen’ , de ‘Wiron mannen’ aan een overwinning. Iets wat als Wieringer als muziek in de oren moet klinken.
Succes in nu opgeklommen naar een gedeelde 2e plaats in de Hoofdklasse en mag het volgende week opnemen tegen Vesdo, de nummer 5 van de competitie. Tot slot, Stefan en Karin, gefeliciteerd met de geboorte van jullie 2e zoon, namens je voetbal maten.