Sparta’67 2 – ZVV Succes 1

Sparta ‘67 en Succes delen de punten in een boeiend duel

De zaalvoetballers van ZVV Succes/Smid-Tante Pietje 1, hebben in een leuke wedstrijd de punten moeten delen in ‘t Zand. Succes, dat veel absenties kende, moest het doen zonder viskersboank de Haan. De Harlinger was laat thuis van zee, zodoende kon hij niet meedoen. Ook konden zij niet beschikken over Jeroen Meijer ( (tiny) housewarming ) , Tom Spaans (langdurig geblesseerd ) en coaches de Vries en zijn assistent Tijsen waren ook absent i.v.m. werkzaamheden. Vervangers waren de 19-jarige Sijmen van der Ham en de 17-jarige Luc Schouten. Luc mocht vanavond zijn debuut maken, de zoveelste Schouten die het 1e elftal van ZVV Succes(voorheen, o.a. Formido, Aurora, Wapen van Wieringen) haalt en daarmee in de voetsporen van vader Jacco, oom Hans en oom Peter trad.

De start van de wedstrijd leek wel een kopie van afgelopen week, snel kwam Succes achter. Vorige week ging het om 1 goal, dit keer was het 2 keer vissen binnen 5 minuten. Veel slechter kon het ook niet beginnen. Succes, dat niet eens slecht speelde kwam langzaam in de wedstrijd. De 2-1 viel uit een vrije trap van aanvoerder Mark Schouwenaar. De 2-2 was een mooie combinatie tussen Robin Meilink en Schouwenaar, Meilink speelde de beresterke Schouwenaar aan in de spits, liep door, kreeg hem terug en zo schoot Meilink de 2-2 binnen. Niet veel later bracht Stefan Veldhuis de Wieringers op een voorsprong. Veldhuis, die al 2 weken droog stond ramde op karakteristieke wijze de 2-3 tegen de touwen. Dit was overigens ook de ruststand.

De 2e helft schommelde wat op en neer. Succes aan de bal duidelijk beter en dreigender, had 2 penalty’s verdiend, helaas besloot de goed leidende scheidsrechter anders. De 3-3 viel door ongelukkig uitverdedigen. Toch kwam Succes weer verdiend aan de leiding. Die goal kwam op naam van Meilink, die zijn 2e van de avond liet aantekenen. Weer vond hij Schouwenaar in de spits, die hem pan klaar legde voor de koelbloedige Meilink, 3-4.

Succes vergat het alleen daarna af te maken. De goed spelende Schouten kon helaas niet de trekker er over halen de andere jongeling Van der Ham had helaas ook niet het geluk aan zijn zijde. Ook hij speelde overigens een prima pot.

De 4-4 viel door een man-meer-situatie. Veldhuis kreeg ongelukkig geel, zodoende moest hij op de bank plaatsnemen. Dit duurde overigens maar 20 sec, want de beste speler aan Sparta zijde, ramde de bal zo hard in het net, dat ze nu nog bezig zijn het gat te maken. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord door beide elftallen en was het spektakelstuk ten einde. Conclusie van de avond; familie Schouten heeft weer een nieuw talent laten doorstromen in het 1e elftal van de zaal. Oom Hans evenaren wordt nog een karwei, maar het begin is er!

Opstelling ZVV Succes 1;

Doel; Mark Poepjes
Verdediging; Mark Meijer, Robin Meilink en Sijmen van der Ham
Aanval; Stefan Veldhuis, Mark Schouwenaar (c) en Luc Schouten.