Salao’85 1 – ZVV Succes/Smid-Tante Pietje 1

Zvv Succes wint slechte wedstrijd, makkelijk in Schagen
Slecht spelen en toch makkelijk winnen, dat gebeurde vanavond in Schagen voor Smid/Tante Pietje 1. Uitslag, 5-10 voor de Wieringers!
Met een bijna fitte selectie, (top keeper Mark Poepjes moest verstrek laten gaan, hij was de hele week ziek), ging Succes 1 op weg naar Schagen. De andere afwezige was Tom Spaans, maar hij zit voor langere tijd op zee, dus dat was geen verassing. De vervanger van Poepjes was Mike Toebak, die in de voorbereiding al een prima wedstrijd achter zijn naam had staan en zodoende de goal mocht verdedigen.
Ook deze wedstrijd begon Succes weer matig. Al weken is de beginfase een groot struikelblok gebleken en ook nu was het weer raak. Binnen no time stond Succes 1-0 achter. Tot overmaat van ramp vertelde de ‘favoriete’ scheidsrechter van Robin Meilink hem, dat hij zijn scheenbeschermers niet om had en dat hij niet verder mocht spelen zonder scheenbeschermers. Meilink zocht gefrustreerd de kleedkamers op, helaas was er niemand met een extra paar aanwezig en zodoende moest er tijdens de wissels van spelers, ook van scheenbeschermer gewisseld worden. Het geluk voor Meilink was, dat zijn teamgenoten Ricardo de Vries en Mark Meijer beschikte over ‘insteek’ scheenbeschermers, zodoende kon dit drietal de hele tijd wisselen met elkaar. Een prima oplossing, maar dat het vervelend was, werd wel duidelijk.
De ruststand werd gehaald met een 3-5 voorsprong. Zoals eerder gezegd; het spel was erg matig, maar de tegenstander had niet het voetballende vermogen om Succes pijn te doen vandaag.
De 2e helft kende het zelfde beeld als de 1e helft. Succes kon makkelijk uitlopen naar een 3-7 voorsprong. Het werd nog even spannend, Salao kwam terug tot 5-7, maar de laatste minuten waren voor Succes, 5-10. Wat opviel deze avond was dat er maar 2 doelpuntenmakers waren voor de Oeversen. Het was Stefan Veldhuis die maar liefst 6 keer raak schoot en aanvoerder Mark Schouwenaar liet 4 keer het netje bollen.
Zodoende gaat Succes 1 de lockdown in als 5e in de stand. Het zal hopelijk na de winterstop, de jacht op de bovenste plaatsen voort kunnen zetten. Conclusie van de 1e seizoenshelft;
– Meilink; geen scheenbeschermers meer vergeten
– Veldhuis; niet meer door je rug gaan en blijf goed zorgen voor je hamstrings
– Schouwenaar; geen gewichten op je laten vallen waardoor je 6 weken er uit ligt
– Poepjes; probeer nog eens de 0 te houden
– J. Meijer; geen bier meer voor de wedstrijd
– M. Meijer; probeer je 1e goal van t seizoen eens te maken
– de Vries; idem M. Meijer
– de Haan; leer het Friesche volkslied uit je hoofd.
– Spaans; probeer eens aanwezig te zijn