Piet Pann 1 – ZVV Succes/Smid-Tante Pietje 1

Stefan Veldhuis weer goud waard voor winnend Succes in Schagen.

ZVV Succes/Smid-Tante Pietje 1 wist de laatste wedstrijd van het jaar winnend af te sluiten. In de Spartahal in Schagen, was het tegenstander Piet Pann 1 die aan de zegekar werd gebonden, uitslag 2-3.

Dat het weer een lastige avond ging worden was bekend, Piet Pann is een stugge tegenstander en afgelopen jaren werd hiervan ook vaak van verloren. De wedstrijd begon matig voor Succes, na een 5-tal minuten kwamen de Schagenezen op een 1-0 voorsprong, door slecht meelopen van de Succes defensie lag de bal al snel in het netje achter doelman Mark Poepjes. Succes krabbelde daarna snel op. Stefan Veldhuis passeerde zijn directe tegenstander, de bal kwam voor zijn linker te liggen, maar dat maakte Veldhuis niet uit, hard en droog ramde hij de bal achter de keeper van Piet Pann, 1-1. Met deze tussenstand gingen beide ploegen ook de rust in.

Succes dat overduidelijk beter was, kwam moeizaam door de hechte defensie van Piet Pann heen. Toch was het topscorer Veldhuis die de 1-2 wist te maken, na een rommelige fase waarin Veldhuis in de hoek met de keeper belande kreeg hij het toch voor elkaar om de bal in de goal te krijgen. Zo’n 10 minuten voor tijd begon Piet Pann flink wat druk te zetten, dit resulteerde niet echt in grote kansen, maar toch ging het wat moeizamer voor de Wieringers. Onder druk wist Mark Schouwenaar de bal bij Veldhuis te krijgen, die wipte hem over de uitgekomen keeper heen, Veldhuis moest nog even sprintje trekken om de bal in het lege doel te krijgen, maar als in zijn jonge jaren was hij er weer als de kippen bij en zo zette hij zijn team op een 1-3 voorsprong. Dit betekende de 30e goal voor Veldhuis, ongekende cijfers voor de spits die in bloedvorm verkeerd.

De 1-3 was wel het signaal voor Piet Pann om met een keeper mee te gaan voetballen. Met nog 5 minuten te gaan resulteerde dit in een doelpunt van dezelfde keeper die de bal ongelukkig via de rug van Jeroen Meijer achter keeper Poepjes deed belanden, 2-3. Jeroen, die vandaag weer uitblonk met zijn werklust en veel vuile meters opknapte voor zijn medespelers, was weer onmisbaar deze avond. De laatste minuten was het billen knijpen voor Succes, maar de belangrijke uitoverwinning werd een feit toen de scheidsrechter op zijn fluitje blies. Zodoende is Succes ongeslagen gebleven de 1e seizoenhelft, alleen de 5 gelijke spelen kunnen als een klein smetje worden gezien. Het kampioenschap zal een lastig verhaal worden, maar zodra Succes de uitwedstrijden in de 2e seizoenshelft weet blijven te winnen, zou het zomaar een mooi jaar kunnen worden. Wordt vervolgd.