KNVB Speeldagenkalender

KNVB Speeldagenkalender

De speeldagenkalender voor het amateurvoetbal voor het seizoen 2019/’20 is bekend. Net als in de voorgaande twee seizoenen wordt er ook in het amateurvoetbaljaar 2019/’20 na de zomervakantie afgetrapt. Eind augustus staan de eerste bekerwedstrijden op het programma. Het grootste deel van de competities starten half september.

De speeldagenkalender is samengesteld op basis van de enquête onder ruim 3.500 trainers, wedstrijdsecretarissen, voetballers en voetbalsters uit het amateurvoetbal. De Tweede en Derde divisie van het amateurvoetbal beginnen komend seizoen in het weekeinde van 24 en 25 augustus 2019.

De Hoofdklasse mannen begint een weekend later op 31 augustus en 1 september. In datzelfde weekend beginnen de bekercompetities voor de rest van het amateurvoetbal. Op 21 en 22 september starten de overige competities van de categorie A en B, waaronder de Topklasse vrouwen en de overige mannen-, vrouwen- en jeugdcompetities.
De belangrijkste wijzigingen voor het seizoen 2019/’20 op een rij:

Verschillende speeldagenkalenders voor de diverse poulegroottes in zowel de A- en B-categorie
Rekening gehouden met de wens om minder te spelen in de vakantieperiodes (volledig vrij weekend voor de B-categorie in de voorjaarsvakantie en de meivakantie, vrij weekend voor Zuid I en Zuid II tijdens carnaval en meerdere inhaal/beker momenten in de voorjaarsreeks in de B-categorie).
Kortere winterstop in West I en West II, waardoor Pasen en Pinksteren vrije weekenden zijn voor de B-categorie in deze districten
Er is een nationale kalender voor de 7×7 competities (hier kan van afgeweken worden op verzoek van de clubs)
Toevoeging Nationale Voetbaldag; een dag die volledig in het teken zal staan van voetbal. Meer informatie over de invulling van deze dag volgt later dit jaar.