JVC  1 – ZVV Succes/De Kasteleen 1 6-2

JVC  1 – ZVV Succes/De Kasteleen 1 6-2

Vrijdag 7 februari 2020 speelde Zvv Succes/De Kasteleen 1 hun 14e competitiewedstrijd uit in sporthal Quelderduyn tegen JVC 1. De opstelling: S. Doesburg(Doel), Stan de Koning, Youri Jansma, Stef de Koning(allen achter), B. de Kleine, K. Posthumus, M. Hoekstra(allen voor). Coach: J. Klaaren  Afwezig: R. Meilink

Succes was deze wedstrijd compleet. Alleen Robin Meilink miste vanwege wintersport vakantie. Eerder dit seizoen speelden beide teams 0-0 gelijk bij Succes thuis. JVC is de trotse koploper en Succes bungelt onderaan in de 1e klasse KNVB.

JVC begon gelijk fel aan de wedstrijd. Ze zette Succes gelijk flink onder druk. Het bleek al snel dat het een moeilijke avond voor Succes zou gaan worden. JVC speelde erg sterk, goede combinaties en heel veel strijd. Succes speelde met de oude garde een goede wedstrijd, maar kwam telkens een stap tekort. JVC kwam al snel op voorsprong. Na een mooie aanval wist hun spits te scoren, 1-0. Even later werd Succes weg gecounterd, 2-0. Succes kwam wat beter in het spel en kreeg wat kleine mogelijkheden. JVC scoorde de 3-0, keeper Doesburg zag er niet goed uit. Hij werd in de korte hoek verrast. Het werd ook nog 4-0 en 5-0 voor JVC. De ruststand was 5-0.

De 2e helft kende hetzelfde spelbeeld. Al werd Succes steeds wat sterker en JVC kon het hoge tempo van de 1e helft niet meer volhouden. Succes kreeg een aantal goede mogelijkheden. Kees Posthumus kwam 1 op 1 met de keeper en even later nog een grote kans. De bal ging er niet in. JVC scoorde uit de counter de 6-0 en even later schoten ze de bal op de paal. De wedstrijd bloedde een beetje dood. Het slotakkoord was voor Succes. Youri Jansma wist 2x te scoren, waar bij de keeper van JVC er niet goed uit zag. Het werd een verdiende overwinning voor JVC De eindstand was 6-2. Scheidsrechter Cooman had een makkelijke avond en floot prima. Volgende week speel Succes in thuis tegen de nr. 2 VV Limmen 1.