Uit de oude doos 16-5-2015

Uit de oude doos (16-5-2015)

Harmonie 1 naar de finale van de HZVO Beker

DEN HELDER – Maandag 11 mei moest de Harmonie 1 tegen Old Stars 1 aantreden voor 1/2 finales van de beker. De wedstrijd werd in sporthal Sportlaan in Den Helder gespeeld.

Harmonie 1 had eerder in de competitie met 3-2 van Old Stars 1 gewonnen. Old Stars 1 is de kampioen van de Hoofdklasse. Harmonie 1 is momenteel met een sterke reeks bezig. Ze zijn al vanaf de winterstop ongeslagen en zijn 5e in de competitie geëindigd.
Old Stars begon gelijk goed aan de wedstrijd, had het meeste balbezit. In eerste instantie leverde dit nog geen grote kansen op. Na een aardige aanval van Old Stars wisten ze de 1-0 te scoren. Langzamerhand kreeg De Harmonie wat meer grip op de wedstrijd en zo werden er wat kansen gecreëerd. Dit kwam vooral uit counters van de Harmonie! Halverwege de eerste helft kon Jop uit een counter te scoren, 1-1. Het werd ook gauw 1-2 en 1-3 door Ted Jorna. Jop was levensgevaarlijk voor de verdedigers van Old Stars. Ruststand was 1-3.
Na de rust probeerde Old Stars nog wel, maar de verdediging van de Harmonie stond als een huis. Ted Jorna, Dennis Norder, Stan Kok en Rick Jansma speelden ijzersterk. En ook keeper en aanvoerder Martijn Lont speelde weer een geweldige wedstrijd. Toch wist Old Stars nog een doelpunt te maken, 2-3. Dit was de enige onoplettendheid van de Harmonie. Daarna was het alleen nog maar de Harmonie, met name Jop was weer erg op dreef voorin. Jop scoorde de 2-4 en 2-5 na goed werk van Jeroen en Marc. Marc was verdedigend erg belangrijk voor het team. De mooiste actie was de assist van Jop op Jeroen, die de 2-6 wist te scoren. Rick kon later ook nog voor de 2-7 aantekenen, maar schoot voor open doel op de lat. Dit hinderde niet en de eindstand was 2-6. Harmonie 1 speelt de finale tegen de Ark 2. De Ark 2 had later op de avond van Formido 1 had gewonnen.
Opstelling: Martijn Lont, Ted Jorna, Rick Jansma, Dennis Norder, Stan Kok, Jeroen Kleimeer, Marc v/d Kooy en Jop v/d Esschert
Coach: Ben v/d Esschert
Afwezig: Merijn Kok en Arjan Smit(coach)

Spelers op foto van links naar rechts, boven; Ted Jorna, Rick Jansma, Dennis Norder, Marc v/d Kooy, Ben v/d Esschert(coach).
Onder; Stan Kok, Martijn Lont, Jeroen Kleimeer, Jop v/d Esschert