Harmonie 1 – Formido Wieringen 1 6-2 (2-6-2012)

Harmonie 1 – Formido Wieringen 1

De Harmonie wint zinderende zaalvoetbalfinale

02 june 2012 Den Helder, De Brug

Formido had lange tijd een technisch overwicht, maar slaagde er niet in zijn kansen te benutten. Deels kwam dat door een gebrek aan koelbloedigheid voor het doel, maar eveneens mag gezegd worden dat doelman Sandor Doesburg in het doel van De Harmonie een aantal belangrijke reddingen verrichtte.

Lange tijd bleef het 0-0, maar binnen een minuut kreeg Maikel Hoekstra van Formido al de eerste kans van de wedstrijd na een mooie dieptepass van Stan de Koning. Doesburg redde uitstekend en dat zou niet voor het laatst zijn. Ook Rudo Hidden kwam voor Formido enkele malen in schietpositie, maar na vijf minuten spelen deed De Harmonie op daverende wijze van zich spreken met een schot op de paal van Bart de Kleine.

Daarna deden zich over en weer kansen voor. Nadat Hidden eveneens de paal had getroffen en René Ansink aan de andere kant door doelman Freek de Kort van een treffer af was gehouden, brak De Harmonie de score open. Bij het uitverdedigen leverde Formido de bal in bij Richard Hegeman en hij bood de meegelopen Ansink een niet te missen kans (1-0).

Formido reageerde furieus en probeerde het tempo op te voeren. Hidden bleef ongelukkig in de afwerking, evenals Stefan Veldhuis, en Hoekstra leek de gelijkmaker te zullen scoren, maar schoot de bal voor het lege doel langs. Een schot van Veldhuis tegen de onderkant van de lat was het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Negen minuten na de veldruil kwam Formido verdiend op 1-1 na een snelle overname. Hidden legde de bal keurig af op Mark Schouwenaar. De verdediger, die in de veldcompetitie van Wiron naar tweedeklasser ZAP vertrekt, scoorde eenvoudig (1-1). Nadat Schouwenaar een doelpunt afgekeurd had zien worden – de vrije trap waaruit hij scoorde was indirect – scoorde De Harmonie opnieuw. Stefan van Beveren zocht de combinatie met Hegeman, die de bal met een fraai hakje teruggaf en dat betekende 2-1.

Na een periode waarin beide ploegen kansen kregen, ebde de kracht bij Formido uit de benen en besliste De Harmonie de wedstrijd. Bart en René de Kleine scoorden elk twee keer, waardoor de eindstand 6-2 werd. De mooiste treffer was de 4-1, die door Jeroen Norder werd ingeleid met een weergaloze solo. Hidden scoorde tussendoor de alleen nog voor de statistiek belangrijke 4-2.