Fenomenale keeper Poepjes pakt punt voor ZVV Succes 1

ZVV Succes/Smid Tante Pietje 1 – Kleine Sluis 1 2-2

Na een boeiende strijd tussen ZVV Succes/Smid Tante Pietje 1 – Kleine Sluis 1 werd keeper Mark Poepjes de matchwinnaar van de avond. Lang leken de Wieringers 3 punten op het eiland te houden, maar helaas mocht dat niet zo zijn, uitslag 2-2.

Vaak komen supporters naar een wedstrijd om een technische nummer 10 te bewonderen, een spits die ballen in de kruising schiet of een verdediger die als een muur alles tegen houdt. Maar mocht u nou de komende weken eens denken om op vrijdagavond naar de Wieringerhal te komen, dan mag u gaan zitten voor keeper Poepjes. Met ongelooflijke reflexen, duikballen en reactiesnelheid weet hij het voor elkaar te krijgen om zowat elke bal die hij op z’n goal tegen krijgt, tegen te houden. ‘De magneet’ van Succes 1 hield werkelijk waar alles tegen, bijna alles dan, op 2 na.

Succes begon erg goed aan de wedstrijd. De 2 oudgediende Robin Meilink en Stefan Veldhuis waren weer terug na hun absentie van vorige week. Laatstgenoemde opende ouderwets de score, 1-0. Ook weer terug van weg geweest was Jeroen Meijer, hij eindigde het vorige seizoen met een gebroken middenvoetsbeentje , scoorde bijna de 2-0, maar zijn lepe schot, werd knap gepakt door de keeper van Kleine Sluis in de korte hoek.

Wie wel de 2-0 maakte, was aanvoerder Mark Schouwenaar. Na een goede actie kwam hij 1 op 1 met de keeper uit, na een schijnschot, lag de keeper op de grond, en was het een koud kunstje voor Schouwenaar om de keeper te passeren.
Dit was ook de ruststand.
De 2e helft begon snel te kantelen. Succes dat misschien iets te fanatiek begonnen was aan de wedstrijd raakte de grip wat kwijt. Het kon niet meer onder de druk van kleine Sluis vandaan komen. Tot 7 minuten voor tijd hield Poepjes dus alles tegen, maar helaas werd de druk te hoog. De 2-1 viel dan ook, en 3 minuten voor tijd zelfs de terechte 2-2.

In de allerlaatste seconde gaf Ricardo de Vries nog een diepe bal op Meilink, hij stond met z’n rug naar de goal en hakte de bal achter zijn standbeeld voor de goal langs. Helaas geen goal, maar dat was ook iets teveel van het goede geweest.

Uiteindelijk waren beide teams tevreden met een punt. De wedstrijd werd geleid door scheidsrechter Biegstraten, die dit overigens prima deed!

Volgende week vrijdag wacht er weer een thuiswedstrijd om 19:50. U bent dus gewaarschuwd, kom op tijd voor hopelijk een nieuwe ‘Mark Poepjes show’.

Opstelling ZVV Succes 1

Doel; Poepjes
Verdediging; Meilink, de Vries en de Haan
Aanval; J. Meijer, Schouwenaar (c) en Veldhuis

Afwezig M. Meijer.