FCS United 1 – ZVV Succes/Smid-Tante Pietje 1

FCS United – ZVV Succes/Smid-Tante Pietje 3-3

ZVV Succes 1 speelde voor de 2e week op rij gelijk. Dit keer deelden de Wieringers de punten tegen de nummer 2 van de stand, uitslag 3-3.

Het elftal van coaches de Vries en Tijsen konden weer beschikken over een fitte selectie. Harlinger de Haan was weer terug en gelukkig was Jeroen Meijer ook weer beschikbaar.

Wederom kwam Succes met 1-0 achter. Dit keer begonnen ze niet slecht, kansen waren er genoeg de 1e paar minuten. Helaas kregen zij de bal niet achter de goed keepende keeper van United. De 2-0 viel er snel achter aan en dat bleek ook de ruststand te zijn.

Het spel ging op en neer. Succes en United waren beide slordig in de opbouw waardoor het een rommelige wedstrijd werd. Het meeste balbezit was wel voor Succes en eigenlijk moest United het hebben van de counter. Na vele gemiste kansen, was het eindelijk aanvoerder Schouwenaar die zo’n 14 minuten voor tijd de aansluitingstreffer mocht noteren. Na een goed een-tweetje met Mark Meijer, was het voor Schouwenaar een makkelijk kunstje om de bal in het doel te schuiven. Dit moest een boost geven voor de Wieringers, maar helaas viel snel alweer de 3-1.

Succes bleef maar aanvallen, alleen kwam het moeizaam door de verdediging van United heen. Toch was het goaltjesdief Veldhuis, die 8 minuten voor tijd de 3-2 liet aantekenen. Na de zoveelste aanval van Succes kwam de bal voor zijn voeten en deed de spits precies wat er van hem verwacht werd. Met nog zo’n 3 minuten te gaan was er topoverleg op de bank tussen Meilink en coaches de Vries en Tijsen. Er werd besloten om Meilink op de goal te zetten voor vaste keeper Poepjes, zodat er met een man meer in de aanval gespeeld kon worden. Dit wierp z’n vruchten af. United wist er niet mee om te gaan, de druk werd groter en groter. Met nog zo’n 30 seconde te gaan was het weer Veldhuis, die de bal hard en laag in de verre hoek ramde. De goed leidende scheidsrechter vloot na de aftrap meteen af. Ondanks dat Succes een stuk beter was dan de tegenstander voelde het punt toch als een gestolen punt. Al met al was het weer een mooie avond. Volgende week wacht er weer een thuiswedstrijd in de Wieringerhal, tegenstander is Piet Pan uit Schagen. Tijdstip van aanvang 19:50. Zoals altijd, kom op tijd, want het kon nog wel een druk worden. Tot dan!