FC Pellor 1 – ZVV Succes/De Kasteleen 1

FC Pellor 1 – ZVV Succes/De Kasteleen 1 5-3

Vrijdag 31 januari 2020 speelde Zvv Succes/De Kasteleen 1 hun 13e competitiewedstrijd uit in sporthal Sportlaan tegen FC Pellor 1. De opstelling: S. Doesburg(Doel), Stan de Koning, Youri Jansma, M. Hoekstra(allen achter), K. Posthumus, S. Veldhuis en Henk Jan Foekema(allen voor). Coach: R. Meilink Afwezig:B. de Kleine en Stef de Koning

Succes miste weer een flink aantal spelers door blessures. Bart de Kleine, Robin Meilink en Stef waren allen niet wedstrijdfit. Stefan Veldhuis maakte zijn rentree. Eerder dit seizoen wist Pellor met 4-5 te winnen bij Succes.

Beide teams begonnen aftastend aan het wedstrijd. Al snel werd het tempo opgevoerd. Het spel golfde al snel heen en weer. Na een fraaie actie van Stefan Veldhuis wist hij knap te scoren, 0-1. Succes speelde compact en kreeg nog meer kansen. Ook Pellor speelde snel en goed. Pellor wist vanaf rechts mooi in de kruising te scoren, 1-1. Succes liet wat steken vallen en in de omschakeling ging het dan ook mis. Succes liet telkens zijn man lopen. Waardoor Pellor met een overtal situatie kwam te staan. Na drie messcherpe counters was het in eens, 4-1. De ruststand was 4-1.

De 2e helft kende hetzelfde spelbeeld. Al werd Succes steeds sterker. Ze zochten meer de aanval en er kwamen kansen voor de uit ploeg. Na een mooie actie schoot Maikel Hoekstra de 4-2 binnen. Succes bleef het betere van het spel houden, maar Pellor bleef gevaarlijk in de counter. Pellor maakte ook uit een counter de 5-2. Succes kreeg dichtbij het doel van Pellor een vrije trap. De vrije trap werd door Kees Posthumus handig bij de 2e paal gespeeld en Stan de Koning schoot makkelijk binnen, 5-3. De laatste 7 minuten werd  keeper Doesburg gewisseld voor een veldspeler Maikel Hoekstra. Uit het veldoverwicht kwam geen doelpunt meer. De eindstand was 5-3. Volgende  week speel Succes in Den Helder tegen de koploper JVC 1.