Fc de Ark 1 – ZVV Succes/Smid Tante Pietje 1 1-6

ZVV Succes 1 pakt 1e overwinning van het seizoen in Anna Paulowna

Een geconcentreerd en overtuigend spelend ZVV Succes/Smid Tante Pietje 1, wist eenvoudig te winnen van de Ark 1, uitslag; 1-6 voor de Wieringers.

Met weinig verwachtingen ging Succes vanavond richting Anna Paulowna, Klaas de Haan en Mark Meijer waren helaas afwezig. Dit hield in dat Succes maar 1 wissel had. Na veel berichten te hebben gestuurd aan oud Succes 1 spelers, was er helaas niemand beschikbaar voor deze avond.

Succes begon redelijk aan de wedstrijd, alleen kwam het 1-0 achter. Robin Meilink gaf zijn tegenstander teveel ruimte, het schot van de spits van de Ark kon keeper Mark Poepjes helaas niet tegen houden, het bleek later zijn enige tegengoal voor de top keeper van Succes, die zich deze avond verder niet kon onderscheiden omdat hij weinig te doen had.

De 1-1 viel snel, Meilink gaf de bal vanuit achteruit op Ricardo de Vries, met een lepe en vieze buitenkant rechts bal, lopte hij de bal over de laatste man van de Ark, Meilink was doorgelopen en kwam zo oog-in-oog met de keeper hij ronde beheerst af. Dit was ook de ruststand.

Succes had het betere van het spel, ze hadden veel meer balbezit en gaven weinig tot niets weg. Het geluk was helaas niet aan hun zijde. Meerdere malen werd de paal of lat geraakt. De normaal zoveel scorende spits Stefan Veldhuis had zijn vizier niet op scherp staan, maar stond wel aan de basis van de 1-2, Meilink zette weer een ‘een-tweetje’ op, en zodoende scoorde hij op aangeven van Veldhuis. De 1-3 kwam op naam van de keeper van de Ark; Jeroen Meijer hakte de bal prachtig door op Mark Schouwenaar, na een scrimmage voor de goal schoot Schouwenaar de bal op de paal, die vervolgens via de keeper achter de lijn terecht kwam, Spits Veldhuis wist uiteindelijk toch zijn goaltje mee te pikken, na een goede individuele actie, ramde hij met een hard schot de bal in het netje, 1-4.

Aanvoerder Schouwenaar stond nog niet op het wedstrijdformulier, hij vond dat dat maar eens tijd werd , na een goede individuele solo langs de zijlijn schoot hij de 1-5 binnen.

Het slotakkoord was voor de sterk spelende Jeroen Meijer. Hij onderschepte eerst de bal op eigen helft, leverde hem in bij Veldhuis, die Meijer een niet te missen kans gaf. Onze ‘Jos’ bleef ook rustig en zette zo de eindstand op het scorebord, 1-6.

Al met al een prima avond, die vooraf wat gevreesd werd. Volgende week wacht de nummer 2, Vesdo in de stand. Hier werd vorig jaar 2 keer van verloren, dus wat aanmoedigingen van de fanatieke Succes supporters is zeker welkom. Tijdstip van aanvang; 19:50 in de Wieringerhal.

Opstelling ZVV Succes 1;

Doel; Poepjes
Verdediging; de Vries, Jeroen Meijer en Meilink
Aanval; Schouwenaar (c) en Veldhuis.

Afwezig; de Haan en Mark Meijer.