FC De Ark 1-ZVV Succes/Smid-Tante Pietje 1 5-6

Succes wint, maar maakt het zichzelf onnodig moeilijk in doelpuntrijk duel.
De zaalvoetballers van Succes 1, mochten vanavond aantreden tegen de Ark 1 uit Anna Paulowna. De zoveelste tegenstander waarbij het moeizaam ging, maar waar het uiteindelijk wel als winnaar van het veld liep. Dit keer werd het 5-6, maar zover had het nooit mogen komen.
Met precies dezelfde selectie als vorige week, waar met 4-3 gewonnen werd van FCS United (doelpunten van Stefan Veldhuis 3x en Sijmen van den Ham) , traden zij aan tegen de Ark. Dat het weer moeizaam ging worden werd wel duidelijk, maar dat het onnodig was, werd ook duidelijk. Succes die het erg naar haar zin heeft in de 1e klasse, is nagenoeg aldoor de beter voetballende ploeg tijdens de wedstrijden, er wordt ook veel gewonnen, alleen maakt het zichzelf vaak onnodig moeilijk, zo ook vanavond weer.
Vanaf minuut 1 was het wel duidelijk wie de betere van de twee was. Succes had veel balbezit, alleen scoren in de 1e helft zat er niet in. Toch speelde het best redelijk, de Ark had weinig tot niets in te brengen, een enkel schot richting keeper Mark Poepjes werd of makkelijk tegengehouden, of de bal ging ver naast de goal. De ruststand was best verbazingwekkend 0-0.
Het was de 2e helft wachten totdat Succes op het scorebord verscheen en wie anders dan Stefan Veldhuis kon het zijn die als eerst zijn naam daarop mocht noteren, 1-0. De 2-0 kwam weer van zijn voet, heel simpel liep hij voorbij de verdedigers en heel beheerst ronde hij af. Je zou verwachten, kijkend naar het spel, dat Succes de voorsprong langzaam zou uitbouwen, maar binnen 5 minuten gaven zij de voorsprong weg in een 3-2 achterstand. Coach Tijsen irriteerde zich duidelijk op de bank en begreep er weinig tot niets van. Er waren nog zo’n 10 minuten te voetballen en het was aanvoerder Robin Meilink die Tom Butter vond, Meilink liep door richting de 2e paal en Butter gaf een ragfijne voorzet op Meilink, 3-3. Nog geen minuut later was het hetzelfde recept, dit keer vond Butter’s voorzet de handen van de keeper, maar na een blunder van de keeper, lag de bal voor het intikken voor Meilink, zijn 2e van de avond en zodoende revancheerde hij zich enigszins van zijn dramatische wedstrijd van vorige week, 3-4. De genadeklap leek te komen nadat Veldhuis en Jeroen Meijer de defensie van de Ark zoek speelde. Veldhuis vond Meijer en laatstgenoemde ronde heel netjes af, 3-5. De mooiste van de avond kwam op naam van Sijmen Van den Ham, de beresterke Van den Ham ramde de bal zo snoeihard in het netje achter de goalie van de Ark, dat die geen schijn van kans had, 3-6. Met nog 5 minuten te spelen leek er niks meer aan de hand. Maar op onverklaarbare wijze scoorde de Ark toch nog 2 keer en werd het de laatste minuut nog goed spannend. Uiteindelijk gingen de 3 punten mee naar Wieringen en deed het prima zaken voor plaats 2 in de stand.