FCS United 1 – ZVV Succes/Smid-Tante Pietje 1

Eenvoudige overwinning voor ZVV Succes in Schagen.

Na een weekje rust, mocht Succes Smid Tante Pietje 1 weer aan treden in Schagen, tegenstander FCS United werd eenvoudig aan de zegekar gebonden, 1-7.

Met een fitte selectie vertrokken de Wieringers richting Schagen. Alleen Ricardo de Vries was afwezig ivm privé omstandigheden. Succes begon goed aan de wedstrijd, het had veel balbezit alleen lukte het nog niet om dat om te zetten in doelpunten. Na zo’n 15 minuten was het eindelijk raak. Robin Meilink kreeg de bal en haalde uit richting de goal, alleen de bal werd 2 keer van richting veranderd en zodoende eindige de bal via een eigen doelpunt achter de United keeper, 0-1. De 0-2 en 0-3 vielen snel achter elkaar, het was eerst aanvoerder Mark Schouwenaar, die met een stiftje de keeper kansloos liet. Daarna was het Klaas de Haan die een mooi uitgespeelde aanval, die via Schouwenaar en Stefan Veldhuis liep, promoveerde tot een doelpunt. Succes was oppermachtig en United had weinig tot niets in te brengen. De 0-4 kwam van spits Veldhuis, hij zette eindelijk weer eens zijn naam op het wedstrijdformulier. Dit was ook de ruststand.

Na de rust zakte het niveau wat weg. United kon niet, Succes hoefde niet. Dit resulteerde in een saaie twintigtal minuten. De laatste 5 minuten was er eindelijk weer wat spektakel, keeper Mark Poepjes moest helaas 1 keer vissen. De betrouwbare keeper had verder een rustige avond en moest maar een paar keer in actie komen. Na de tegengoal gaf Succes meteen weer gas. Na een snelle aanval, die opgezet werd door Meilink en via Schouwenaar weer terug kwam bij de eerstgenoemde, werd het 1-5 door de 35-jarige routinier. De 1-6 kwam op naam van Veldhuis die zijn 2e van de avond liet noteren. Het slotakkoord was voor aanvoerder Schouwenaar, hij omspeelde de keeper van United eenvoudig en zodoende zette hij de 1-7 als eindstand op het scorebord.

Over 3 weken komt Vios ‘79 op bezoek in de Wieringerhal, tijdstip van aanvang: 19:50 uur.