ZVV Succes/Smid-Tante Pietje 1-Zvv De Vriendschap 2 9-6

Zeer zwak Succes, pakt 1e thuisoverwinning van het seizoen.

De uitslag deed het krachtsverschil groter vermoeden dan het vertoonde spel. Succes Smid Tante Pietje 1 won met 9-6 van de nummer laatst de Vriendschap 2 uit Schagen, zodoende konden er 3 punten bij geschreven worden en de 1e thuisoverwinning gevierd worden.

Na 2 gelijke spelen in de Wieringerhal kon er eindelijk een 3-punter bijgeschreven worden. De Wieringers speelden een dramatische wedstrijd met in de hoofdrol Robin Meilink. De routinier had op z’n zachts gezegd niet ‘zijn’ avond. Het geluk was dat de tegenstander absoluut niet het niveau van een hoofdklasser heeft en dat dit gelukkig onbestraft bleef. De rust werd met een 3-2 voorsprong gehaald. Aanvoerder Mark Schouwenaar, schoot er daar 2 van in. Het 3e doelpunt was een eigen goal, nadat Meilink een niet te missen kans voor open doel toch miste en de verdediger hier zo van schrok dat hij hem maar in zijn eigen doel liep.

Na de rust was het niet veel beter, Mark Meijer, die verdedigend enigszins nog zijn niveau haalde, maakte zijn 2e doelpunt van het seizoen, ook Stefan Veldhuis, die licht ziek was en daardoor wat futloos oogde, pikte zijn goaltje mee. Keeper Mark Poepjes deelde ook mee in de malaise. Houdbare ballen waren vandaag voor Poepjes door onverklaarbare redenen niet houdbaar. Zodoende mocht hij 6 keer vissen vanavond, waarbij moet gezegd worden dat zijn verdediging hem flink in de steek liet. Voor Schouwenaar leek het wel een speeltuin deze avond, zonder uit te blinken maakte hij er nog 3 in de 2e helft en zo hielp hij zijn team naar de overwinning.

Nu is het vlaggenschip van de ZVV Succes de komende 2 weken vrij en staat er over 2 weken een teamuitje gepland in Leeuwarden. Over 3 weken wacht de ongeslagen koploper. Genoeg tijd om voor te bereiden dus.