Vios’79 4 – ZVV Succes/Smid-Tante Pietje 1

ZVV Succes/Smid-Tante Pietje 1, verliest 1e competitieduel in de hoofdklasse.

Het debuut in de Szvv hoofdklasse kende een teleurstellende uitslag voor de heren van Succes 1, er werd helaas met 3-2 verloren, waar een gelijkspel verdient was geweest.

Succes, dat aantrad zonder aanvoerder Mark Schouwenaar en Mark Meijer (beide met vakantie), begon goed aan de wedstrijd. Het fitte en jonge VIOS probeerde met een hoog bal tempo de ploeg uit Wieringen uit elkaar te spelen. Gelukkig stond de verdediging erg goed en had VIOS een ‘man-meer-situatie’ nodig om de 1-0 aan te tekenen. Reserve aanvoerder Stefan Veldhuis kreeg een simpel gegeven gele kaart van de zeer matig leidende scheidsrechter uit Warmenhuizen.

Na de 1-0 tegen werd Succes sterker en gevaarlijker wat resulteerde in de 1-1, door dezelfde Veldhuis. Hij kreeg het weer voor elkaar om op karakteristieke wijze de 1-1 te scoren wat tevens de ruststand was.

De 2e helft had het zelfde spelbeeld als de 1e helft. VIOS de bal, Succes aan het verdedigen. Doordat Klaas de Haan ongelukkig de bal op zijn hand kreeg (die hij overigens keurig langs het lichaam hield), kreeg Succes onterecht een penalty tegen. De beste man van het veld; Mark Poepjes, pakte deze penalty simpel en zo werd de zoveelste fout van de scheidsrechter verdiend recht gezet. Mark keepte overigens een fenomenale partij, zonder zijn reddingen had Succes er zeker meer moeten ‘vissen’.

Het vaatje begon aardig leeg te raken toen Robin Meilink met een ‘droge, ouderwetse punter’ de mannen uit Den Oever op een 1-2 voorsprong zetten. Succes kreeg een paar kansen op meer, maar helaas raakte Veldhuis de paal en redde de keeper van VIOS goed op een 1-op-1-situatie. Na dat moment raakte Tom Spaans geblesseerd aan zijn knie, een flinke tegenvaller voor het team omdat Tom met zijn fitheid en kracht veel power brengt aan het ‘elftal’, wat juist de laatste fase van de wedstrijd nodig was geweest.

De 2-2 kon niet uitblijven en de 3-2 viel 3 minuten voor het einde. Al met al was het een mooie wedstrijd tegen een goede tegenstander. Volgende week staat er een lastige thuiswedstrijd op het programma tegen de Ark, uit de polder.